Verwarm de oven voor op 140°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en teken op elk papier 6 cirkels van ca. 8 cm doorsnede.
Doe het eiwit samen met een snufje zout in de kom van de keukenrobot en klop op met de garde. Begin op de laagste stand en voer de snelheid geleidelijk tot het maximum op. Klop totdat het eiwit stijf begint te worden.
Laat de keukenrobot verder kloppen en voeg lepel per lepel de fijne suiker toe. Klop nog even door totdat het eiwit mooi egaal glanst. Klop er het citroensap door
Stop de keukenrobot en spatel de maïzena voorzichtig door het mengsel.
Doe het eiwit in een spuitzak en spuit 12 nestjes op de bakplaten (of lepel 12 hoopjes en maak kuiltjes in het midden). Gebruik de getekende cirkels als leidraad.
Zet de bakplaten in de oven en bak 20 minuten op 140°C. Verlaag de temperatuur naar 110°C en bak nog eens 45 à 50 minuten. Zet de oven uit en laat de meringues volledig afkoelen in een gesloten oven.
Klop de Campina Volle Room 33% samen met de suiker op.
Roer de Campina Verse Kaas Vol even los en spatel ze door de opgeklopte room.
Vul elk meringuenestje met een flinke lepel van het roommengsel en de blauwe bessen.
Werk af met geroosterde amandelschilfers en een takje munt.
Maak, terwijl de meringues bakken, de topping. Doe de helft van de blauwe bessen samen met het water en de poedersuiker in een pannetje en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Duw de bessen af en toe plat met een houten lepel.
De bessensaus is klaar wanneer ze is ingedikt en aan de achterzijde van een houten lepel blijft kleven. Haal van het vuur en schenk door een zeef.
Meng de rest van de blauwe bessen, het citroensap en de kaneel door de warme saus. Laat volledig afkoelen.
Voor de meringue:
Voor de vulling:
Voor de topping:
Verwarm de oven voor op 140°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en teken op elk papier 6 cirkels van ca. 8 cm doorsnede.
Doe het eiwit samen met een snufje zout in de kom van de keukenrobot en klop op met de garde. Begin op de laagste stand en voer de snelheid geleidelijk tot het maximum op. Klop totdat het eiwit stijf begint te worden.
Laat de keukenrobot verder kloppen en voeg lepel per lepel de fijne suiker toe. Klop nog even door totdat het eiwit mooi egaal glanst. Klop er het citroensap door
Stop de keukenrobot en spatel de maïzena voorzichtig door het mengsel.
Doe het eiwit in een spuitzak en spuit 12 nestjes op de bakplaten (of lepel 12 hoopjes en maak kuiltjes in het midden). Gebruik de getekende cirkels als leidraad.
Zet de bakplaten in de oven en bak 20 minuten op 140°C. Verlaag de temperatuur naar 110°C en bak nog eens 45 à 50 minuten. Zet de oven uit en laat de meringues volledig afkoelen in een gesloten oven.
Klop de Campina Volle Room 33% samen met de suiker op.
Roer de Campina Verse Kaas Vol even los en spatel ze door de opgeklopte room.
Vul elk meringuenestje met een flinke lepel van het roommengsel en de blauwe bessen.
Werk af met geroosterde amandelschilfers en een takje munt.
Maak, terwijl de meringues bakken, de topping. Doe de helft van de blauwe bessen samen met het water en de poedersuiker in een pannetje en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Duw de bessen af en toe plat met een houten lepel.
De bessensaus is klaar wanneer ze is ingedikt en aan de achterzijde van een houten lepel blijft kleven. Haal van het vuur en schenk door een zeef.
Meng de rest van de blauwe bessen, het citroensap en de kaneel door de warme saus. Laat volledig afkoelen.