Sluiten
kookmodus
Mini paaspavlova’s met blauwe bes en verse kaas
Stap 1 van 13 - Voor de meringue:

Verwarm de oven voor op 140°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en teken op elk papier 6 cirkels van ca. 8 cm doorsnede.

Stap 2 van 13 - Voor de meringue:

Doe het eiwit samen met een snufje zout in de kom van de keukenrobot en klop op met de garde. Begin op de laagste stand en voer de snelheid geleidelijk tot het maximum op. Klop totdat het eiwit stijf begint te worden.

Stap 3 van 13 - Voor de meringue:

Laat de keukenrobot verder kloppen en voeg lepel per lepel de fijne suiker toe. Klop nog even door totdat het eiwit mooi egaal glanst. Klop er het citroensap door

Stap 4 van 13 - Voor de meringue:

Stop de keukenrobot en spatel de maïzena voorzichtig door het mengsel.

Stap 5 van 13 - Voor de meringue:

Doe het eiwit in een spuitzak en spuit 12 nestjes op de bakplaten (of lepel 12 hoopjes en maak kuiltjes in het midden). Gebruik de getekende cirkels als leidraad.

Stap 6 van 13 - Voor de meringue:

Zet de bakplaten in de oven en bak 20 minuten op 140°C. Verlaag de temperatuur naar 110°C en bak nog eens 45 à 50 minuten. Zet de oven uit en laat de meringues volledig afkoelen in een gesloten oven.

Stap 7 van 13 - Voor de vulling:

Klop de Campina Volle Room 33% samen met de suiker op.

Stap 8 van 13 - Voor de vulling:

Roer de Campina Verse Kaas Vol even los en spatel ze door de opgeklopte room.

Stap 9 van 13 - Voor de vulling:

Vul elk meringuenestje met een flinke lepel van het roommengsel en de blauwe bessen.

Stap 10 van 13 - Voor de vulling:

Werk af met geroosterde amandelschilfers en een takje munt.

Stap 11 van 13 - Voor de topping:

Maak, terwijl de meringues bakken, de topping. Doe de helft van de blauwe bessen samen met het water en de poedersuiker in een pannetje en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Duw de bessen af en toe plat met een houten lepel.

Stap 12 van 13 - Voor de topping:

De bessensaus is klaar wanneer ze is ingedikt en aan de achterzijde van een houten lepel blijft kleven. Haal van het vuur en schenk door een zeef.

Stap 13 van 13 - Voor de topping:

Meng de rest van de blauwe bessen, het citroensap en de kaneel door de warme saus. Laat volledig afkoelen.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Mini paaspavlova’s met blauwe bes en verse kaas Mini paaspavlova’s met blauwe bes en verse kaas
Recept
Campina

Mini paaspavlova’s met blauwe bes en verse kaas

Nagerecht
60 minuten | Zoet
12 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Voor de meringue:

  • 5
    eitjes
  • 1
    snuifje zout
  • 250
    g fijne suiker
  • 1
    theelepels citroensap (of witte azijn)
  • 1
    theelepels maïszetmeel

Voor de vulling:

  • 250
    ml Campina Volle Room 33%
  • 1
    eetlepels kristalsuiker
  • 150
    g Campina Verse Kaas Vol

Voor de topping:

  • 500
    g verse blauwe bessen
  • 100
    ml water
  • 30
    g poedersuiker
  • 1
    scheutje citroensap
  • 0,5
    theelepels kaneel
Recept van Elise Noyez - elisenoyez.com
Voor de meringue:
  1. Verwarm de oven voor op 140°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en teken op elk papier 6 cirkels van ca. 8 cm doorsnede.

  2. Doe het eiwit samen met een snufje zout in de kom van de keukenrobot en klop op met de garde. Begin op de laagste stand en voer de snelheid geleidelijk tot het maximum op. Klop totdat het eiwit stijf begint te worden.

  3. Laat de keukenrobot verder kloppen en voeg lepel per lepel de fijne suiker toe. Klop nog even door totdat het eiwit mooi egaal glanst. Klop er het citroensap door

  4. Stop de keukenrobot en spatel de maïzena voorzichtig door het mengsel.

  5. Doe het eiwit in een spuitzak en spuit 12 nestjes op de bakplaten (of lepel 12 hoopjes en maak kuiltjes in het midden). Gebruik de getekende cirkels als leidraad.

  6. Zet de bakplaten in de oven en bak 20 minuten op 140°C. Verlaag de temperatuur naar 110°C en bak nog eens 45 à 50 minuten. Zet de oven uit en laat de meringues volledig afkoelen in een gesloten oven.

Voor de vulling:
  1. Klop de Campina Volle Room 33% samen met de suiker op.

  2. Roer de Campina Verse Kaas Vol even los en spatel ze door de opgeklopte room.

  3. Vul elk meringuenestje met een flinke lepel van het roommengsel en de blauwe bessen.

  4. Werk af met geroosterde amandelschilfers en een takje munt.

Voor de topping:
  1. Maak, terwijl de meringues bakken, de topping. Doe de helft van de blauwe bessen samen met het water en de poedersuiker in een pannetje en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Duw de bessen af en toe plat met een houten lepel.

  2. De bessensaus is klaar wanneer ze is ingedikt en aan de achterzijde van een houten lepel blijft kleven. Haal van het vuur en schenk door een zeef.

  3. Meng de rest van de blauwe bessen, het citroensap en de kaneel door de warme saus. Laat volledig afkoelen.

Recept
Campina
Vanillerisotto met gegrilde pruimen

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Blauwebessencakejes met vanilleroom

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Sorbet van groene asperges, kaastaart en chocoladebiscuit

Nagerecht | 75 minuten

Recept
Campina
Pannenkoekencake ‘Red Velvet’

Nagerecht | 60 minuten