Sluiten
kookmodus
Licht gezouten lam met zure aardappel en oesterzwammen
Stap 1 van 19 - lookoesterzwammen

Laat 100 gr boter zacht worden (kamertemperatuur).

Stap 2 van 19 - lookoesterzwammen

Snijd de knoflook, oesterzwam, de peterselie en de uien fijn.

Stap 3 van 19 - lookoesterzwammen

Meng alles, rol uit tussen plastiek folie, circa 1 cm dik, laat opstijven, steek ringen of balkjes uit.

Stap 4 van 19 - gekleurde oesterzwammen

Kerrie aanbakken en blussen met rijstazijn.

Stap 5 van 19 - gekleurde oesterzwammen

Suiker en zout naar smaak toevoegen.

Stap 6 van 19 - gekleurde oesterzwammen

Kook de gehele of bijgesneden oesterzwammen hierin gaar en laat afkoelen.

Stap 7 van 19 - gekleurde oesterzwammen

Scheur de oesterzwam fijn, kleur in een nootje boter aan op een hevig vuur, laat ze daarna uitdruipen. Serveer de oesterzwam met een pittige mosterddressing. Daarvoor is de Gentse Tierenteyn ideaal.

Stap 8 van 19 - mosterddressing

Voeg de mosterd, de azijn en de olijfolie samen, meng kort.

Stap 9 van 19 - zure aardappel met paneermeel van oesterzwam

Kook de aardappel in water en karnemelk tot ze zacht zijn, giet af en zet het sap apart.

Stap 10 van 19 - zure aardappel met paneermeel van oesterzwam

Stamp de aardappel en voeg wat van het kookvocht toe (niet te slap), houd warm.

Stap 11 van 19 - zure aardappel met paneermeel van oesterzwam

Droog 100 gr oesterzwammen in de oven op 60°C gedurende 30 minuten.

Stap 12 van 19 - zure aardappel met paneermeel van oesterzwam

Cutter deze samen met het pankopaneermeel of oud brood tot poeder.

Stap 13 van 19 - zure aardappel met paneermeel van oesterzwam

Bestrooi de puree met het paneermeel en zet nog even onder de grill.

Stap 14 van 19 - zure aardappel met paneermeel van oesterzwam

Kook de bloemkool, voeg de Campina Room en de boter toe, doe alles in blender en mix fijn.

Stap 15 van 19 - zure aardappel met paneermeel van oesterzwam

Leg het lam op een bedje van zout gedurende 1 uur (mag langer), spoel af en dep droog.

Stap 16 van 19 - zure aardappel met paneermeel van oesterzwam

Kleur het lam aan in de lookboter.

Stap 17 van 19 - zure aardappel met paneermeel van oesterzwam

Laat het vlees gedurende 7 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 180°C.

Stap 18 van 19 - zure aardappel met paneermeel van oesterzwam

Kruid met peper en zout

Stap 19 van 19 - zure aardappel met paneermeel van oesterzwam

Het lamsvlees kan je serveren met: een potje met puree, een blokje oesterzwamboter, gebakken oesterzwammen met wat dressing, een streep van bloemkool; eventueel chips van spek

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Licht gezouten lam met zure aardappel en oesterzwammen Licht gezouten lam met zure aardappel en oesterzwammen
Recept
Campina

Licht gezouten lam met zure aardappel en oesterzwammen

Hoofdgerecht
60 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

lookoesterzwammen

  • 100
    g boter
  • 50
    g oesterzwammen (zonder steel)
  • 1
    bolletjes knoflook
  • 1
    bosjes peterselie
  • 3
    uien

gekleurde oesterzwammen

  • 2
    eetlepels boter
  • 0,5
    theelepels curry
  • 0,1
    dl rijstazijn
  • 40
    g suiker
  • snuifje zout
  • oesterzwammen

mosterddressing

  • 1
    eetlepels mosterd
  • 1
    eetlepels azijn
  • 3
    eetlepels olijfolie

zure aardappel met paneermeel van oesterzwam

  • 500
    g polderaardappel
  • 500
    ml karnemelk
  • 100
    ml water
  • 100
    g oesterzwammen
  • 20
    g paneermeel
  • 1
    bloemkool (jong)
  • 1
    dl Campina Volle room (33% vet)
  • 50
    g boter
  • 2
    lamscarré
  • 100
    g zout (grof)
  • 300
    g oesterzwammen
  • boter
  • spek (gedroogd)
In de oven: 37 minuten
lookoesterzwammen
  1. Laat 100 gr boter zacht worden (kamertemperatuur).

  2. Snijd de knoflook, oesterzwam, de peterselie en de uien fijn.

  3. Meng alles, rol uit tussen plastiek folie, circa 1 cm dik, laat opstijven, steek ringen of balkjes uit.

gekleurde oesterzwammen
  1. Kerrie aanbakken en blussen met rijstazijn.

  2. Suiker en zout naar smaak toevoegen.

  3. Kook de gehele of bijgesneden oesterzwammen hierin gaar en laat afkoelen.

  4. Scheur de oesterzwam fijn, kleur in een nootje boter aan op een hevig vuur, laat ze daarna uitdruipen. Serveer de oesterzwam met een pittige mosterddressing. Daarvoor is de Gentse Tierenteyn ideaal.

mosterddressing
  1. Voeg de mosterd, de azijn en de olijfolie samen, meng kort.

zure aardappel met paneermeel van oesterzwam
  1. Kook de aardappel in water en karnemelk tot ze zacht zijn, giet af en zet het sap apart.

  2. Stamp de aardappel en voeg wat van het kookvocht toe (niet te slap), houd warm.

  3. Droog 100 gr oesterzwammen in de oven op 60°C gedurende 30 minuten.

  4. Cutter deze samen met het pankopaneermeel of oud brood tot poeder.

  5. Bestrooi de puree met het paneermeel en zet nog even onder de grill.

  6. Kook de bloemkool, voeg de Campina Room en de boter toe, doe alles in blender en mix fijn.

  7. Leg het lam op een bedje van zout gedurende 1 uur (mag langer), spoel af en dep droog.

  8. Kleur het lam aan in de lookboter.

  9. Laat het vlees gedurende 7 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 180°C.

  10. Kruid met peper en zout

  11. Het lamsvlees kan je serveren met: een potje met puree, een blokje oesterzwamboter, gebakken oesterzwammen met wat dressing, een streep van bloemkool; eventueel chips van spek

Recept
Campina
Parelhoenfilet met karnemelkpuree

Hoofdgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Quiche paddestoelen, bloemkool en geitenkaas

Hoofdgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Pastasalade met rundslapjes, wasabi- roomdressing, komkommer en munt

Hoofdgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Tagliatelli met kip en boschampignons

Hoofdgerecht | 25 minuten