Sluiten
kookmodus
Lenteloempia’s
Stap 1 van 4

Week een vel rijstpapier kort in lauw water. Laat even uitlekken op een schone vaatdoek. Meng de zure room met het currypoeder. Kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 2 van 4

Leg een blaadje sla op het rijstpapier. Schep daarop een flinke lepel curryroom en een handvol courgette- en kippenblokjes. Strooi er vervolgens wat pijnboompitten over.

Stap 3 van 4

Plooi het rijstpapier over de vulling en druk goed aan. Vouw de linker- en rechterzijde van het papier ook naar binnen, en rol het geheel tot een stevig pijpje. Herhaal dit voor de andere rolletjes.

Stap 4 van 4

Wikkel de rolletjes in plasticfolie, zo drogen de loempiaatjes niet uit. Bewaar ze in een brooddoos. Geef ook een potje vinaigrette mee om te dippen.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Lenteloempia’s Lenteloempia’s
Recept
Campina

Lenteloempia’s

Lunch
20 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 4
    vellen rijstpapier
  • 1
    kleine courgettes (in blokjes)
  • 4
    blaadjes sla
  • 2
    kippenfilets (gaar en in stukjes)
  • 125
    ml Campina Zure Room (30% vet)
  • 1
    theelepels currypoeder
  • 30
    g pijnboompitten (kort geroosterd in een droge pan)
  • 15
    cl vinaigrette
  • peper
  • zout
  1. Week een vel rijstpapier kort in lauw water. Laat even uitlekken op een schone vaatdoek. Meng de zure room met het currypoeder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  2. Leg een blaadje sla op het rijstpapier. Schep daarop een flinke lepel curryroom en een handvol courgette- en kippenblokjes. Strooi er vervolgens wat pijnboompitten over.

  3. Plooi het rijstpapier over de vulling en druk goed aan. Vouw de linker- en rechterzijde van het papier ook naar binnen, en rol het geheel tot een stevig pijpje. Herhaal dit voor de andere rolletjes.

  4. Wikkel de rolletjes in plasticfolie, zo drogen de loempiaatjes niet uit. Bewaar ze in een brooddoos. Geef ook een potje vinaigrette mee om te dippen.

Recept
Campina
Saltimbocca met romige dipsaus

Lunch | 25 minuten

Recept
Campina
Gevulde komkommer met tonjin

Lunch | 10 minuten

Recept
Campina
Bruschetta’s met paprikatapenade

Lunch | 15 minuten

Recept
Campina
Lasagne met zalm en spinazie

Lunch | 25 minuten