Sluiten
kookmodus
Lasagne met zalm en spinazie
Stap 1 van 13 - Voor de lasagne

Verwarm de oven voor op 190°C.

Stap 2 van 13 - Voor de lasagne

Laat de spinazie ontdooien en uitlekken.

Stap 3 van 13 - Voor de lasagne

Meng ze met 4 eetlepels bechamelsaus.

Stap 4 van 13 - Voor de lasagne

Snijd de zalm in fijne reepjes.

Stap 5 van 13 - Voor de lasagne

Schik in een grote gratineerschotel 4 vellen lasagne.

Stap 6 van 13 - Voor de lasagne

Leg daarop 1/3 van de zalmreepjes, 1/3 van de spinazie en 1/3 van de bechamelsaus.

Stap 7 van 13 - Voor de lasagne

Herhaal dit voor de tweede en derde laag.

Stap 8 van 13 - Voor de lasagne

Bestrooi het gerecht met geraspte kaas en kruid met een beetje zout en peper.

Stap 9 van 13 - Voor de lasagne

Laat gedurende 40 minuten bakken in de oven.

Stap 10 van 13 - Voor de bechamelsaus

Laat in een kom de boter smelten en voeg al kloppend met de garde de bloem toe.

Stap 11 van 13 - Voor de bechamelsaus

Maak een witte roux en giet er dan heel langzaam en al roerend de koude melk bij.

Stap 12 van 13 - Voor de bechamelsaus

Laat op een laag vuur indikken maar blijf roeren.

Stap 13 van 13 - Voor de bechamelsaus

Kruid met peper en zout.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Lasagne met zalm en spinazie Lasagne met zalm en spinazie
Recept
Campina

Lasagne met zalm en spinazie

Lunch
25 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Voor de lasagne

  • 12
    vellen lasagne (gedroogd)
  • 400
    g spinazie (diepgevroren)
  • 300
    g zalm (vers)
  • 100
    g emmentaler (geraspt)
  • peper
  • zout

Voor de bechamelsaus

  • 500
    ml Campina Halfvolle AA Melk
  • 30
    g boter
  • 30
    g bloem
  • 2
    eieren
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
In de oven: 40 minuten
Voor de lasagne
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Laat de spinazie ontdooien en uitlekken.

  3. Meng ze met 4 eetlepels bechamelsaus.

  4. Snijd de zalm in fijne reepjes.

  5. Schik in een grote gratineerschotel 4 vellen lasagne.

  6. Leg daarop 1/3 van de zalmreepjes, 1/3 van de spinazie en 1/3 van de bechamelsaus.

  7. Herhaal dit voor de tweede en derde laag.

  8. Bestrooi het gerecht met geraspte kaas en kruid met een beetje zout en peper.

  9. Laat gedurende 40 minuten bakken in de oven.

Voor de bechamelsaus
  1. Laat in een kom de boter smelten en voeg al kloppend met de garde de bloem toe.

  2. Maak een witte roux en giet er dan heel langzaam en al roerend de koude melk bij.

  3. Laat op een laag vuur indikken maar blijf roeren.

  4. Kruid met peper en zout.

Recept
Campina
Kalfsgebraad met citroen

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Quiche met witloof, aardappelen en spek

Lunch | 25 minuten

Recept
Campina
Romige venkelsoep

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Bladerdeeghapjes met mousse van gekookte hesp

Lunch | 10 minuten