Sluiten
kookmodus
Kip à la crème met grondwitloof en gebakken aardappeltjes
Stap 1 van 11

Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 2 van 11

Bak de kip aan in een pan met boter.

Stap 3 van 11

Leg de kip op een beboterde ovenschotel en overgiet met het braadvocht.

Stap 4 van 11

Voeg het grondwitloof toe en kruid met peper en zout.

Stap 5 van 11

Beboter het witloof en zet 30 minuten in de oven.

Stap 6 van 11

Schil ondertussen de aardappelen en kook in 15 minuten gaar in licht gezouten water.

Stap 7 van 11

Snijd de kip in stukken en houd warm in de oven.

Stap 8 van 11

Versnijd het karkas en bak de stukjes samen met de ui aan in boter.

Stap 9 van 11

Overgiet met de kippenbouillon, voeg de Campina Room toe en laat inkoken.

Stap 10 van 11

Smelt boter in de pan met een beetje kippenvet en bak hierin de aardappelen tot ze mooi goudbruin zijn.

Stap 11 van 11

Giet de saus door een zeef en dresseer het bord.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Kip à la crème met grondwitloof en gebakken aardappeltjes Kip à la crème met grondwitloof en gebakken aardappeltjes
Recept
Campina

Kip à la crème met grondwitloof en gebakken aardappeltjes

Hoofdgerecht
45 minuten | Vlees
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 0,5
    kippen
  • 3
    stronkjes grondwitloof
  • 125
    ml Campina Slagroom (40% vet)
  • 7
    aardappelen (vastkokend)
  • 0,5
    uien (grof gesnipperd)
  • 200
    ml kippenbouillon
  • peper
  • zout
  • boter
  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Bak de kip aan in een pan met boter.

  3. Leg de kip op een beboterde ovenschotel en overgiet met het braadvocht.

  4. Voeg het grondwitloof toe en kruid met peper en zout.

  5. Beboter het witloof en zet 30 minuten in de oven.

  6. Schil ondertussen de aardappelen en kook in 15 minuten gaar in licht gezouten water.

  7. Snijd de kip in stukken en houd warm in de oven.

  8. Versnijd het karkas en bak de stukjes samen met de ui aan in boter.

  9. Overgiet met de kippenbouillon, voeg de Campina Room toe en laat inkoken.

  10. Smelt boter in de pan met een beetje kippenvet en bak hierin de aardappelen tot ze mooi goudbruin zijn.

  11. Giet de saus door een zeef en dresseer het bord.

Recept
Campina
Royale lasagna

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Spruitjes met geroosterde amandelen en koriander

Hoofdgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Romige moussaka gratiné

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Speltpasta puttanesca

Hoofdgerecht | 40 minuten