Sluiten
kookmodus
Guacamole
Stap 1 van 7

Snij de avocado’s door twee, haal er de pit uit en schep het vruchtvlees in een kom.

Stap 2 van 7

Plet het met een vork en besprenkel het met limoensap.

Stap 3 van 7

Ontpit de tomaten, snijd ze in kleine blokjes en doe ze bij het vruchtvlees.

Stap 4 van 7

Hak de lente-uitjes en het chilipepertje fijn en voeg ze bij het mengsel. Roer goed om en pers er ook de knoflook bij uit.

Stap 5 van 7

Tot slot mogen ook de olijfolie en de zure room erbij.

Stap 6 van 7

Snipper de koriander fijn en breng de guacamole ermee op smaak. Voeg naar believen zout toe.

Stap 7 van 7

Serveer de guacamole met witloofblaadjes of taco's.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Guacamole Guacamole
Recept
Campina

Guacamole

Aperitief
15 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 2
    avocado's (rijpe)
  • 1
    limoenen (enkel het sap)
  • 2
    tomaten (gepeld)
  • 4
    lente-uitjes
  • 1
    kleine rode chilipeper
  • 1
    teentjes knoflook
  • 1
    eetlepels olijfolie
  • 1
    eetlepels Campina Zure Room (30% vet)
  • 1
    bosjes koriander
  • taco's (of witloofblaadjes)
  • zout
  1. Snij de avocado’s door twee, haal er de pit uit en schep het vruchtvlees in een kom.

  2. Plet het met een vork en besprenkel het met limoensap.

  3. Ontpit de tomaten, snijd ze in kleine blokjes en doe ze bij het vruchtvlees.

  4. Hak de lente-uitjes en het chilipepertje fijn en voeg ze bij het mengsel. Roer goed om en pers er ook de knoflook bij uit.

  5. Tot slot mogen ook de olijfolie en de zure room erbij.

  6. Snipper de koriander fijn en breng de guacamole ermee op smaak. Voeg naar believen zout toe.

  7. Serveer de guacamole met witloofblaadjes of taco's.

Recept
Campina
Thaïse kippenspiesjes met gegrilde mango & plattekaas

Aperitief | 15 minuten

Recept
Campina
Crème van geitenkaas en honing met geroosterde peer

Aperitief | 15 minuten

Recept
Campina
Velouté van knolselder met gegrilde pompoenpitten

Aperitief | 40 minuten

Recept
Campina
Dip van verse kruidenkaas en citroen met gepekelde groenten

Aperitief | 10 minuten