Sluiten
kookmodus
Gegrild kruidenbrood met plattekaas & romescosaus
Stap 1 van 4 - 10 platte broodjes

Los de gist op in het lauwe water met de suiker. Meng met het meel, het zout en de plattekaas tot een soepel deeg. Kneed minstens 10 minuten. Laat het deeg minstens een uur rusten. Kneed er dan de kruiden en de olijfolie onder. Laat nog een kwartier rusten.

Stap 2 van 4 - 10 platte broodjes

Verdeel het deeg in stukken van ongeveer 80 gram. Vorm ronde platte broodjes van de deegstukken. Rooster de broodjes op de grill.

Stap 3 van 4 - romescosaus

Leg de paprika’s, de tomaten, de ui en de knoflook op een bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en rooster gedurende 30 minuten in de oven.

Stap 4 van 4 - romescosaus

Pel de paprika en ontvel de tomaten. Doe in een blender met de ui, de knoflook, olijfolie, amandelen en de sambal. Mix tot een gladde saus. Breng verder op smaak met gerookt paprikapoeder, peper en zout naar smaak. Serveer de saus bij het kruidenbrood.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Gegrild kruidenbrood met plattekaas & romescosaus Gegrild kruidenbrood met plattekaas & romescosaus
Recept
Campina

Gegrild kruidenbrood met plattekaas & romescosaus

Bijgerecht
20 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

10 platte broodjes

  • 500
    g meel (liefst volkoren)
  • 11
    g zout
  • 20
    g gist (verse)
  • 200
    ml lauw water
  • 1
    theelepels suiker
  • 150
    g Campina Volle Plattekaas
  • 1
    eetlepels olijfolie
  • 1
    eetlepels verse bieslook (fijngesneden)
  • 1
    eetlepels verse platte peterselie (fijngesneden)

romescosaus

  • 2
    paprika's (gehalveerd en zonder zaad)
  • 2
    tomaten (in vier gesneden)
  • 1
    ui (grof gesneden)
  • teentjes knoflook
  • 3
    eetlepels olijfolie
  • 100
    g geroosterde witte amandelen
  • 1
    theelepels sambal oelek
  • 1
    theelepels paprikapoeder (gerookt)
  • peper
  • zout
10 platte broodjes
  1. Los de gist op in het lauwe water met de suiker. Meng met het meel, het zout en de plattekaas tot een soepel deeg. Kneed minstens 10 minuten. Laat het deeg minstens een uur rusten. Kneed er dan de kruiden en de olijfolie onder. Laat nog een kwartier rusten.

  2. Verdeel het deeg in stukken van ongeveer 80 gram. Vorm ronde platte broodjes van de deegstukken. Rooster de broodjes op de grill.

romescosaus
  1. Leg de paprika’s, de tomaten, de ui en de knoflook op een bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en rooster gedurende 30 minuten in de oven.

  2. Pel de paprika en ontvel de tomaten. Doe in een blender met de ui, de knoflook, olijfolie, amandelen en de sambal. Mix tot een gladde saus. Breng verder op smaak met gerookt paprikapoeder, peper en zout naar smaak. Serveer de saus bij het kruidenbrood.

Recept
Campina
Radijsjes van de grill met olijvenkruimels & plattekaas-roomdip

Bijgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Radijssoepje

Bijgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Labneh met rozenwater

Bijgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Verse Tsatsiki

Bijgerecht | 15 minuten