Los de gist op in het lauwe water met de suiker. Meng met het meel, het zout en de plattekaas tot een soepel deeg. Kneed minstens 10 minuten. Laat het deeg minstens een uur rusten. Kneed er dan de kruiden en de olijfolie onder. Laat nog een kwartier rusten.
Verdeel het deeg in stukken van ongeveer 80 gram. Vorm ronde platte broodjes van de deegstukken. Rooster de broodjes op de grill.
Leg de paprika’s, de tomaten, de ui en de knoflook op een bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en rooster gedurende 30 minuten in de oven.
Pel de paprika en ontvel de tomaten. Doe in een blender met de ui, de knoflook, olijfolie, amandelen en de sambal. Mix tot een gladde saus. Breng verder op smaak met gerookt paprikapoeder, peper en zout naar smaak. Serveer de saus bij het kruidenbrood.
10 platte broodjes
romescosaus
Los de gist op in het lauwe water met de suiker. Meng met het meel, het zout en de plattekaas tot een soepel deeg. Kneed minstens 10 minuten. Laat het deeg minstens een uur rusten. Kneed er dan de kruiden en de olijfolie onder. Laat nog een kwartier rusten.
Verdeel het deeg in stukken van ongeveer 80 gram. Vorm ronde platte broodjes van de deegstukken. Rooster de broodjes op de grill.
Leg de paprika’s, de tomaten, de ui en de knoflook op een bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en rooster gedurende 30 minuten in de oven.
Pel de paprika en ontvel de tomaten. Doe in een blender met de ui, de knoflook, olijfolie, amandelen en de sambal. Mix tot een gladde saus. Breng verder op smaak met gerookt paprikapoeder, peper en zout naar smaak. Serveer de saus bij het kruidenbrood.