Maak de radijzen schoon en snijd ze in grove stukken.
Breng in een kom het water aan de kook en los er de bouillonblokjes in op.
Doe er de radijzen bij en laat gedurende 20 minuten garen op een middelhoog vuur.
Mix alles tot je een gladde puree hebt.
Laat de boter lichtjes bruinen in een kom en voeg er beetje bij beetje de bloem aan toe.
Roer tot je een roux bekomt en voeg er dan de puree van radijzen aan toe.
Klop met de garde tot een homogene massa.
Breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat nog 5 minuten koken op een middelhoog vuur.
Hak de bieslook fijn. Roer de zure room, de mierikswortel en de bieslook door de soep.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Maak de radijzen schoon en snijd ze in grove stukken.
Breng in een kom het water aan de kook en los er de bouillonblokjes in op.
Doe er de radijzen bij en laat gedurende 20 minuten garen op een middelhoog vuur.
Mix alles tot je een gladde puree hebt.
Laat de boter lichtjes bruinen in een kom en voeg er beetje bij beetje de bloem aan toe.
Roer tot je een roux bekomt en voeg er dan de puree van radijzen aan toe.
Klop met de garde tot een homogene massa.
Breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat nog 5 minuten koken op een middelhoog vuur.
Hak de bieslook fijn. Roer de zure room, de mierikswortel en de bieslook door de soep.
Kruid naar smaak met peper en zout.