Sluiten
kookmodus
Radijssoepje
Stap 1 van 10

Maak de radijzen schoon en snijd ze in grove stukken.

Stap 2 van 10

Breng in een kom het water aan de kook en los er de bouillonblokjes in op.

Stap 3 van 10

Doe er de radijzen bij en laat gedurende 20 minuten garen op een middelhoog vuur.

Stap 4 van 10

Mix alles tot je een gladde puree hebt.

Stap 5 van 10

Laat de boter lichtjes bruinen in een kom en voeg er beetje bij beetje de bloem aan toe.

Stap 6 van 10

Roer tot je een roux bekomt en voeg er dan de puree van radijzen aan toe.

Stap 7 van 10

Klop met de garde tot een homogene massa.

Stap 8 van 10

Breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat nog 5 minuten koken op een middelhoog vuur.

Stap 9 van 10

Hak de bieslook fijn. Roer de zure room, de mierikswortel en de bieslook door de soep.

Stap 10 van 10

Kruid naar smaak met peper en zout.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Radijssoepje Radijssoepje
Recept
Campina

Radijssoepje

Bijgerecht
15 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 2
    bussels radijzen
  • 1
    l water
  • 2
    bouillonblokjes (gevogelte)
  • 30
    g boter
  • 1
    eetlepels bloem
  • 60
    g Campina Zure Room (30% vet)
  • 1
    theelepels mierikswortel
  • 8
    stengels bieslook
  • zout
  • peper
Laten garen op het vuur: 20 minuten
  1. Maak de radijzen schoon en snijd ze in grove stukken.

  2. Breng in een kom het water aan de kook en los er de bouillonblokjes in op.

  3. Doe er de radijzen bij en laat gedurende 20 minuten garen op een middelhoog vuur.

  4. Mix alles tot je een gladde puree hebt.

  5. Laat de boter lichtjes bruinen in een kom en voeg er beetje bij beetje de bloem aan toe.

  6. Roer tot je een roux bekomt en voeg er dan de puree van radijzen aan toe.

  7. Klop met de garde tot een homogene massa.

  8. Breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat nog 5 minuten koken op een middelhoog vuur.

  9. Hak de bieslook fijn. Roer de zure room, de mierikswortel en de bieslook door de soep.

  10. Kruid naar smaak met peper en zout.

Recept
Campina
Salade van koolrabi

Bijgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Verse Tsatsiki

Bijgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Gegrild kruidenbrood met plattekaas & romescosaus

Bijgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Shakshuka

Bijgerecht | 30 minuten