Sluiten
kookmodus
Venkel appelsalade met eitjes, komkommer en citroendressing
Stap 1 van 6

Meng de Campina room, olijfolie, mosterd en appelazijn tot een gebonden saus.

Stap 2 van 6

Snij de appel, venkel en radijs in flinterdunne plakjes (best met een mandoline, snijmachine of scherp mes). Wentel de appelschijfjes in citroensap om te vermijden dat ze bruin worden.

Stap 3 van 6

Breng de eieren met koud water aan de kook. Zet het vuur direct uit als het water kookt en laat de eieren afgedekt nog 3 min. in het hete water liggen: zo krijg je een zachtgekookt eitje.

Stap 4 van 6

Spoel af onder koud water, pel en zet opzij.

Stap 5 van 6

Meng de schijfjes appel, venkel en radijs en meng er enkele eetlepels van de dressing onder. Snij de eieren in twee en voeg bij de venkelsalade. Kruid met versgemalen peper en zout.

Stap 6 van 6

Serveer met het groen van de venkel en roomdressing, smakelijk! ;-)

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Venkel appelsalade met eitjes, komkommer en citroendressing Venkel appelsalade met eitjes, komkommer en citroendressing
Recept
Campina

Venkel appelsalade met eitjes, komkommer en citroendressing

Bijgerecht
40 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 2
    appelen (type Granny Smith)
  • 2
    venkelknollen (klein)
  • 0,5
    citroenen
  • 12
    radijzen
  • 8
    eieren
  • peper
  • zout
  • 2
    eetlepels Campina Zure Room (30% vet)
  • 2
    eetlepels olijfolie
  • 1
    theelepels Dijon-mosterd
  • 1
    theelepels appelazijn
  1. Meng de Campina room, olijfolie, mosterd en appelazijn tot een gebonden saus.

  2. Snij de appel, venkel en radijs in flinterdunne plakjes (best met een mandoline, snijmachine of scherp mes). Wentel de appelschijfjes in citroensap om te vermijden dat ze bruin worden.

  3. Breng de eieren met koud water aan de kook. Zet het vuur direct uit als het water kookt en laat de eieren afgedekt nog 3 min. in het hete water liggen: zo krijg je een zachtgekookt eitje.

  4. Spoel af onder koud water, pel en zet opzij.

  5. Meng de schijfjes appel, venkel en radijs en meng er enkele eetlepels van de dressing onder. Snij de eieren in twee en voeg bij de venkelsalade. Kruid met versgemalen peper en zout.

  6. Serveer met het groen van de venkel en roomdressing, smakelijk! ;-)

Recept
Campina
Verse Tsatsiki

Bijgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Salade van koolrabi

Bijgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Labneh met rozenwater

Bijgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Shakshuka

Bijgerecht | 30 minuten