Sluiten
kookmodus
Flatbread en gegrilde courgettes
Stap 1 van 10

Doe de bloem, het bakpoeder en de plattekaas in een kom en meng met een lepel. Van zodra je een homogeen mengsel hebt, meng je verder met de handen.

Stap 2 van 10

Stort het deeg op een bebloemd werkvlak en kneed gedurende een minuut.

Stap 3 van 10

Doe het deeg in een bebloemde kom en dek af met een propere vaatdoek en laat rusten.

Stap 4 van 10

Bebloem het werkvlak. Snijd de deegbal in 2 en daarna nog eens in twee.

Stap 5 van 10

Voor elke deegbal: rol uit tot een dikte van 2-3 mm, snijd met een uitsteker de flatbreads uit.

Stap 6 van 10

Giet in een goed warme pan een beetje olie en bak hierin de flatbreads. Laat elke kant enkele minuutjes bakken, tot ze mooi goudbruin zien.

Stap 7 van 10

Was de courgettes en snijd ze met een dunschiller in fijne plakken.

Stap 8 van 10

Rooster de pijnboompitjes in een droog pannetje tot ze goudbruin zien. Zet opzij.

Stap 9 van 10

Giet in dezelfde pan een beetje olijfolie en bak er de plakjes courgette in.

Stap 10 van 10

Voeg er de pijnboompitten aan toe, kruid met peper en zout en serveer met de nog warme flatbreads.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Flatbread en gegrilde courgettes Flatbread en gegrilde courgettes
Recept
Campina

Flatbread en gegrilde courgettes

Lunch
40 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 250
    g bloem
  • 1
    zakje bakpoeder
  • 250
    g Campina Volle Plattekaas
  • 2
    courgettes
  • handjes pijnboompitten
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  1. Doe de bloem, het bakpoeder en de plattekaas in een kom en meng met een lepel. Van zodra je een homogeen mengsel hebt, meng je verder met de handen.

  2. Stort het deeg op een bebloemd werkvlak en kneed gedurende een minuut.

  3. Doe het deeg in een bebloemde kom en dek af met een propere vaatdoek en laat rusten.

  4. Bebloem het werkvlak. Snijd de deegbal in 2 en daarna nog eens in twee.

  5. Voor elke deegbal: rol uit tot een dikte van 2-3 mm, snijd met een uitsteker de flatbreads uit.

  6. Giet in een goed warme pan een beetje olie en bak hierin de flatbreads. Laat elke kant enkele minuutjes bakken, tot ze mooi goudbruin zien.

  7. Was de courgettes en snijd ze met een dunschiller in fijne plakken.

  8. Rooster de pijnboompitjes in een droog pannetje tot ze goudbruin zien. Zet opzij.

  9. Giet in dezelfde pan een beetje olijfolie en bak er de plakjes courgette in.

  10. Voeg er de pijnboompitten aan toe, kruid met peper en zout en serveer met de nog warme flatbreads.

Recept
Campina
Courgettesoep met gorgonzola

Lunch | 30 minuten

Recept
Campina
Pita met falafel en romige yoghurtsaus

Lunch | 30 minuten

Recept
Campina
Gestoofde courgette en tomaat met basilicum

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Tapas-pannenkoekjes

Lunch | 25 minuten