Sluiten
kookmodus
Feestelijke lamsballetjes met frisse komkommer-muntdip
Stap 1 van 4 - Voor de balletjes:

Breek het ei en verkruimel de beschuiten. Snij de ui, de koriander en peterselie fijn en voeg alles toe aan het gehakt. 

Stap 2 van 4 - Voor de balletjes:

Kruid af met cayennepeper, komijn, peper en zout. 

Stap 3 van 4 - Voor de balletjes:

Bak de balletjes in een beetje olijfolie. 

Stap 4 van 4 - Voor de dip:

Meng ondertussen de zure room met de room, snij de komkommer fijn en voeg samen met de muntblaadjes toe aan het mengsel. Rasp er een teentje look door. 

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Feestelijke lamsballetjes met frisse komkommer-muntdip Feestelijke lamsballetjes met frisse komkommer-muntdip
Recept
Campina

Feestelijke lamsballetjes met frisse komkommer-muntdip

Aperitief
15 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Voor de balletjes:

  • 5
    beschuit
  • 350
    g lamsgehakt
  • 1
    eieren
  • 1
    uien
  • 2
    eetlepels koriander (fijngehakt)
  • 2
    eetlepels peterselie
  • 2
    eetlepels munt (blaadjes)
  • 1
    theelepels cayennepeper
  • 1
    theelepels komijn (poeder)
  • 1
    theelepels olijfolie
  • peper
  • zout

Voor de dip:

  • 5
    takjes munt
  • 0,5
    komkommers
  • look (geraspt)
  • 100
    g Campina Zure Room (30% vet)
  • 2
    eetlepels Campina Culinaire Room (20% vet)
Voor de balletjes:
  1. Breek het ei en verkruimel de beschuiten. Snij de ui, de koriander en peterselie fijn en voeg alles toe aan het gehakt. 

  2. Kruid af met cayennepeper, komijn, peper en zout. 

  3. Bak de balletjes in een beetje olijfolie. 

Voor de dip:
  1. Meng ondertussen de zure room met de room, snij de komkommer fijn en voeg samen met de muntblaadjes toe aan het mengsel. Rasp er een teentje look door. 

Recept
Campina
Gemarineerde kippenspies

Aperitief | 40 minuten

Recept
Campina
Dipsaus met zure room voor gebakken kippenboutjes

Aperitief | 10 minuten

Recept
Campina
Padrónpepers

Aperitief | 15 minuten

Recept
Campina
Thaïse kippenspiesjes met gegrilde mango & plattekaas

Aperitief | 15 minuten