Sluiten
kookmodus
Fazant met roomsaus en oesterzwammen
Stap 1 van 12

Kruid de fazanten met peper, zout en wat tijm.

Stap 2 van 12

Vul de fazant met de geschilde en in stukjes gesneden appel en de verse kaas.

Stap 3 van 12

Korst de fazant langs beide zijden in de hete bakboter.

Stap 4 van 12

Laat ze garen.

Stap 5 van 12

Bedruip ze af en toe en doe er na 30 min. de fijngesneden sjalotjes bij.

Stap 6 van 12

Flambeer de fazant met de cognac.

Stap 7 van 12

Wrijf de oesterzwammen schoon, snijd ze in reepjes en stoof ze in een nootje bakboter.

Stap 8 van 12

Doe er de room bij en het vleesbouillonblokje.

Stap 9 van 12

Duw de appel en het kaasje (vulling van de fazanten) samen met de jus van het vlees door een zeefje en doe dit bij de oesterzwammen.

Stap 10 van 12

Bind de saus met wat bloem opgelost in gesmolten boter.

Stap 11 van 12

Versnijd de fazanten.

Stap 12 van 12

Presenteer er de saus bij en enkele gebakken appelschijfjes.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Fazant met roomsaus en oesterzwammen Fazant met roomsaus en oesterzwammen
Recept
Campina

Fazant met roomsaus en oesterzwammen

Hoofdgerecht
60 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 2
    fazanten
  • 500
    g oesterzwammen
  • 1
    appels
  • 1
    sjalotten
  • 100
    g Campina Halfvolle Verse Kaas
  • 1
    bouillonblokjes
  • 250
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • boter
  • scheutje cognac
  • tijm
  • bloem
  • peper
  • zout
  1. Kruid de fazanten met peper, zout en wat tijm.

  2. Vul de fazant met de geschilde en in stukjes gesneden appel en de verse kaas.

  3. Korst de fazant langs beide zijden in de hete bakboter.

  4. Laat ze garen.

  5. Bedruip ze af en toe en doe er na 30 min. de fijngesneden sjalotjes bij.

  6. Flambeer de fazant met de cognac.

  7. Wrijf de oesterzwammen schoon, snijd ze in reepjes en stoof ze in een nootje bakboter.

  8. Doe er de room bij en het vleesbouillonblokje.

  9. Duw de appel en het kaasje (vulling van de fazanten) samen met de jus van het vlees door een zeefje en doe dit bij de oesterzwammen.

  10. Bind de saus met wat bloem opgelost in gesmolten boter.

  11. Versnijd de fazanten.

  12. Presenteer er de saus bij en enkele gebakken appelschijfjes.

Recept
Campina
Rundsbrochette met roquefortsaus en frisse sla

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Romig vispannetje met handgepelde grijze garnaaltjes

Hoofdgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Cannelloni van courgette met krab

Hoofdgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Tagliatelle met prei en spek

Hoofdgerecht | 25 minuten