Sluiten
kookmodus
Farfalle met zeevruchten
Stap 1 van 11

Was de mosselen en de schelpen grondig.

Stap 2 van 11

Maak de inktvis schoon en snijd in reepjes.

Stap 3 van 11

Pel en ontpit de tomaten, en snijd deze in stukjes.

Stap 4 van 11

Snijd de ajuin fijn.

Stap 5 van 11

Ontvlies de witte selder en snijd in fijne stukjes.

Stap 6 van 11

Laat de olijfolie warm worden in een diepe pan en fruit de ajuin samen metde look. Voeg hierbij de tomaten en de selder.

Stap 7 van 11

Voeg de witte wijn toe en laat 10 minuten zachtjes stoven.

Stap 8 van 11

Voeg de room toe. Kook intussen de farfalle al dente en hou warm.

Stap 9 van 11

Doe de gewassen mosselen en schelpen in de saus en laat meekoken tot de schelpen open zijn.

Stap 10 van 11

Bak intussen de inktvis in olijfolie en doe deze bij de saus.

Stap 11 van 11

Presenteer de saus bovenop de farfalle en werk af met verse peterselie.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Farfalle met zeevruchten Farfalle met zeevruchten
Recept
Campina

Farfalle met zeevruchten

Lunch
45 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • olijfolie
  • 500
    g farfalle
  • 350
    g venusschelpjes
  • 250
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • 1
    kg mosselen
  • 1
    inktvis (middelgroot)
  • 8
    scampi (2 per persoon)
  • selder
  • 4
    tomaten
  • 1
    uien
  • 1
    teentjes knoflook
  • peterselie
  • 1
    glas witte wijn
  1. Was de mosselen en de schelpen grondig.

  2. Maak de inktvis schoon en snijd in reepjes.

  3. Pel en ontpit de tomaten, en snijd deze in stukjes.

  4. Snijd de ajuin fijn.

  5. Ontvlies de witte selder en snijd in fijne stukjes.

  6. Laat de olijfolie warm worden in een diepe pan en fruit de ajuin samen metde look. Voeg hierbij de tomaten en de selder.

  7. Voeg de witte wijn toe en laat 10 minuten zachtjes stoven.

  8. Voeg de room toe. Kook intussen de farfalle al dente en hou warm.

  9. Doe de gewassen mosselen en schelpen in de saus en laat meekoken tot de schelpen open zijn.

  10. Bak intussen de inktvis in olijfolie en doe deze bij de saus.

  11. Presenteer de saus bovenop de farfalle en werk af met verse peterselie.

Recept
Campina
BBQ-vongole met gremolata en roomdip

Lunch | 40 minuten

Recept
Campina
Pastasalade

Lunch | 15 minuten

Recept
Campina
Kabeljauwhapje met hartige slagroom

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Kaasspread

Lunch | 10 minuten