Sluiten
kookmodus
Dip van verse kruidenkaas en citroen met gepekelde groenten
Stap 1 van 7 - Gepekelde groenten

Ga voor de gepekelde groenten een week op voorhand aan de slag.

Stap 2 van 7 - Gepekelde groenten

Snijd de groenten in stukjes. De snijwijze kies je zelf.

Stap 3 van 7 - Gepekelde groenten

Breng de suiker aan de kook met de azijn, het water, het zout, de kruiden en de peperbolletjes.

Stap 4 van 7 - Gepekelde groenten

Doe de groenten in een bokaal, doe er het warme mengsel bij en laat afkoelen.

Stap 5 van 7 - Gepekelde groenten

Sluit de bokaal en laat een week rusten.

Stap 6 van 7 - Dip

Meng de verse kaas met de verse kruiden, het citroensap en de olijfolie.

Stap 7 van 7 - Dip

Werk af met peper en zout.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Dip van verse kruidenkaas en citroen met gepekelde groenten Dip van verse kruidenkaas en citroen met gepekelde groenten
Recept
Campina

Dip van verse kruidenkaas en citroen met gepekelde groenten

Aperitief
10 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 250
    g Campina Halfvolle Verse Kaas
  • 100
    g suiker
  • 200
    ml witte wijnazijn
  • 300
    ml water
  • 1
    theelepels zout
  • scheutje olijfolie
  • citroensap
  • kruiden (bieslook, tijm, basilicum of dille)
  • 500
    g rauwe groenten (bloemkool, wortel, jonge ajuin, komkommer, radijs, …)
  • peper
  • zout
  • peperbolletjes
Marineren in een bokaal: 1 week
Gepekelde groenten
  1. Ga voor de gepekelde groenten een week op voorhand aan de slag.

  2. Snijd de groenten in stukjes. De snijwijze kies je zelf.

  3. Breng de suiker aan de kook met de azijn, het water, het zout, de kruiden en de peperbolletjes.

  4. Doe de groenten in een bokaal, doe er het warme mengsel bij en laat afkoelen.

  5. Sluit de bokaal en laat een week rusten.

Dip
  1. Meng de verse kaas met de verse kruiden, het citroensap en de olijfolie.

  2. Werk af met peper en zout.

Recept
Campina
Oeuf cocotte met zoete aardappel en comtékaas

Aperitief | 15 minuten

Recept
Campina
Parmezaankoekje met een zalfje van rode biet

Voorgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Gazpacho

Aperitief | 15 minuten

Recept
Campina
Pink Lady

Aperitief | 5 minuten