Sluiten
kookmodus
Bloemkoolsoep met topinamboer chips en een brunoise van knolselder en kervelwortel
Stap 1 van 11 - Bloemkoolsoep

Kook de bloemkool gaar in 0,25 l Campina Melk en 0,25 l water.

Stap 2 van 11 - Bloemkoolsoep

Giet af, maar bewaar het vocht.

Stap 3 van 11 - Bloemkoolsoep

Mix de bloemkool met 0,25 l kookvocht.

Stap 4 van 11 - Bloemkoolsoep

Voeg de overige ingrediënten toe en smaak af met peper, zout en nootmuskaat.

Stap 5 van 11 - Topinamboer chips

Snijd de topinamboer op de mandoline in dunne plakjes van ongeveer 2 mm.

Stap 6 van 11 - Topinamboer chips

Verwarm de friteuse voor op 160°C.

Stap 7 van 11 - Topinamboer chips

Frituur de plakjes tot ze goudbruin zijn en ze gestopt zijn met bubbelen.

Stap 8 van 11 - Topinamboer chips

Laat ze uitlekken op papier en smaak af met een snuifje zout.

Stap 9 van 11 - Brunoise van knolselder en kervelwortel

Snijd en blancheer de knolselder en kervelwortel in gezouten water tot ze beetgaar zijn.

Stap 10 van 11 - Brunoise van knolselder en kervelwortel

Eens beetgaar, de groente in een diep bord doen waar later de soep opgegoten wordt.

Stap 11 van 11 - Brunoise van knolselder en kervelwortel

Smeer een boerenboterham met Campina Verse Kaas en smaak af met een beetje peper en zout.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Bloemkoolsoep met topinamboer chips en een brunoise van knolselder en kervelwortel Bloemkoolsoep met topinamboer chips en een brunoise van knolselder en kervelwortel
Recept
Campina

Bloemkoolsoep met topinamboer chips en een brunoise van knolselder en kervelwortel

Vieruurtje
40 minuten | Vegetarisch
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

Bloemkoolsoep

  • 0,5
    bloemkool
  • 0,3
    l Campina Volle melk
  • 0,3
    l water
  • 75
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • 100
    g gezouten boter
  • 50
    g truffeljus
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Topinamboer chips

  • 2
    topinamboers
  • snuifje zout

Brunoise van knolselder en kervelwortel

  • 0,5
    knolselder
  • 0,5
    kervelwortel
  • Campina Halfvolle Verse Kaas
  • boerenboterham
  • peper
  • zout
Bloemkoolsoep
  1. Kook de bloemkool gaar in 0,25 l Campina Melk en 0,25 l water.

  2. Giet af, maar bewaar het vocht.

  3. Mix de bloemkool met 0,25 l kookvocht.

  4. Voeg de overige ingrediënten toe en smaak af met peper, zout en nootmuskaat.

Topinamboer chips
  1. Snijd de topinamboer op de mandoline in dunne plakjes van ongeveer 2 mm.

  2. Verwarm de friteuse voor op 160°C.

  3. Frituur de plakjes tot ze goudbruin zijn en ze gestopt zijn met bubbelen.

  4. Laat ze uitlekken op papier en smaak af met een snuifje zout.

Brunoise van knolselder en kervelwortel
  1. Snijd en blancheer de knolselder en kervelwortel in gezouten water tot ze beetgaar zijn.

  2. Eens beetgaar, de groente in een diep bord doen waar later de soep opgegoten wordt.

  3. Smeer een boerenboterham met Campina Verse Kaas en smaak af met een beetje peper en zout.

Recept
Campina
Cake met plattekaas en blauwe bessen

Vieruurtje | 90 minuten

Recept
Campina
Chocolade-pannenkoekjes ‘so light’ & Nutroma-crème

Vieruurtje | 20 minuten

Recept
Campina
Bananencake met zure room

Vieruurtje | 15 minuten

Recept
Campina
Lactosevrije wafels

Vieruurtje | 60 minuten