Kook de bloemkool gaar in 0,25 l Campina Melk en 0,25 l water.
Giet af, maar bewaar het vocht.
Mix de bloemkool met 0,25 l kookvocht.
Voeg de overige ingrediënten toe en smaak af met peper, zout en nootmuskaat.
Snijd de topinamboer op de mandoline in dunne plakjes van ongeveer 2 mm.
Verwarm de friteuse voor op 160°C.
Frituur de plakjes tot ze goudbruin zijn en ze gestopt zijn met bubbelen.
Laat ze uitlekken op papier en smaak af met een snuifje zout.
Snijd en blancheer de knolselder en kervelwortel in gezouten water tot ze beetgaar zijn.
Eens beetgaar, de groente in een diep bord doen waar later de soep opgegoten wordt.
Smeer een boerenboterham met Campina Verse Kaas en smaak af met een beetje peper en zout.
Bloemkoolsoep
Topinamboer chips
Brunoise van knolselder en kervelwortel
Kook de bloemkool gaar in 0,25 l Campina Melk en 0,25 l water.
Giet af, maar bewaar het vocht.
Mix de bloemkool met 0,25 l kookvocht.
Voeg de overige ingrediënten toe en smaak af met peper, zout en nootmuskaat.
Snijd de topinamboer op de mandoline in dunne plakjes van ongeveer 2 mm.
Verwarm de friteuse voor op 160°C.
Frituur de plakjes tot ze goudbruin zijn en ze gestopt zijn met bubbelen.
Laat ze uitlekken op papier en smaak af met een snuifje zout.
Snijd en blancheer de knolselder en kervelwortel in gezouten water tot ze beetgaar zijn.
Eens beetgaar, de groente in een diep bord doen waar later de soep opgegoten wordt.
Smeer een boerenboterham met Campina Verse Kaas en smaak af met een beetje peper en zout.