Verwijder het vel van de gerookte zalm, alsook de hardere stukken en onzuiverheden.
Neem een dikke folie vb. boterhamzakje dat je dan kan opensnijden, zodat je een groot vel hebt.
Snij enkele dunne plakjes (carpaccio) van de gerookte zalm in de richting van de tekening. Leg deze op de plastiekfolie in een vierkant.
Verwijder het binnenste van de verse zalm en snij dit ook in carpaccio. Leg deze bovenop de gerookte zalm.
Vouw de folie dicht en rol met de deegrol over de twee soorten zalm om de smaken in elkaar te laten vloeien.
Doe 3 eetlepels zure room in een kommetje.
Snij de bieslook fijn en voeg toe.
Voeg vervolgens peper en zout toe.
Plet enkele roze peperbolletjes en voeg toe.
Afwerken met een scheutje olijfolie en sap van een limoen.
Meng dit alles.
Smeer een laagje vulling op de zalmplak.
Hou hierbij de rand van de zalm roomvrij, dit vergemakkelijkt het oprollen!
Op de tapenade van zure room komen rucola, Granny Smith appel (in fijne frietjes gesneden), avocado ontpit en in fijne frietjes gesneden, en pijnboompitten.
Rol het zalmplakje dicht en span de plastiek aan.
Snij de overschot van de plastiek links en rechts weg om dan het zalmrolletje te verdelen in verschillende stukken.
Laat de plastiek nog aan het rolletje bij het snijden, op deze manier zal het vlotter gaan!
Leg wat jonge sla op een bord en voeg gedroogde tomaat toe. Bestrooi met zeste van limoen. Meng sojasaus en arachideolie en giet dit over de zalmrolletjes als dressing.
Verwijder het vel van de gerookte zalm, alsook de hardere stukken en onzuiverheden.
Neem een dikke folie vb. boterhamzakje dat je dan kan opensnijden, zodat je een groot vel hebt.
Snij enkele dunne plakjes (carpaccio) van de gerookte zalm in de richting van de tekening. Leg deze op de plastiekfolie in een vierkant.
Verwijder het binnenste van de verse zalm en snij dit ook in carpaccio. Leg deze bovenop de gerookte zalm.
Vouw de folie dicht en rol met de deegrol over de twee soorten zalm om de smaken in elkaar te laten vloeien.
Doe 3 eetlepels zure room in een kommetje.
Snij de bieslook fijn en voeg toe.
Voeg vervolgens peper en zout toe.
Plet enkele roze peperbolletjes en voeg toe.
Afwerken met een scheutje olijfolie en sap van een limoen.
Meng dit alles.
Smeer een laagje vulling op de zalmplak.
Hou hierbij de rand van de zalm roomvrij, dit vergemakkelijkt het oprollen!
Op de tapenade van zure room komen rucola, Granny Smith appel (in fijne frietjes gesneden), avocado ontpit en in fijne frietjes gesneden, en pijnboompitten.
Rol het zalmplakje dicht en span de plastiek aan.
Snij de overschot van de plastiek links en rechts weg om dan het zalmrolletje te verdelen in verschillende stukken.
Laat de plastiek nog aan het rolletje bij het snijden, op deze manier zal het vlotter gaan!
Leg wat jonge sla op een bord en voeg gedroogde tomaat toe. Bestrooi met zeste van limoen. Meng sojasaus en arachideolie en giet dit over de zalmrolletjes als dressing.