Sluiten
kookmodus
Zalmrolletje met zure room
Stap 1 van 18

Verwijder het vel van de gerookte zalm, alsook de hardere stukken en onzuiverheden.

Stap 2 van 18

Neem een dikke folie vb. boterhamzakje dat je dan kan opensnijden, zodat je een groot vel hebt.

Stap 3 van 18

Snij enkele dunne plakjes (carpaccio) van de gerookte zalm in de richting van de tekening. Leg deze op de plastiekfolie in een vierkant.

Stap 4 van 18

Verwijder het binnenste van de verse zalm en snij dit ook in carpaccio. Leg deze bovenop de gerookte zalm.

Stap 5 van 18

Vouw de folie dicht en rol met de deegrol over de twee soorten zalm om de smaken in elkaar te laten vloeien.

Stap 6 van 18

Doe 3 eetlepels zure room in een kommetje.

Stap 7 van 18

Snij de bieslook fijn en voeg toe.

Stap 8 van 18

Voeg vervolgens peper en zout toe.

Stap 9 van 18

Plet enkele roze peperbolletjes en voeg toe.

Stap 10 van 18

Afwerken met een scheutje olijfolie en sap van een limoen.

Stap 11 van 18

Meng dit alles.

Stap 12 van 18

Smeer een laagje vulling op de zalmplak.

Stap 13 van 18

Hou hierbij de rand van de zalm roomvrij, dit vergemakkelijkt het oprollen!

Stap 14 van 18

Op de tapenade van zure room komen rucola, Granny Smith appel (in fijne frietjes gesneden), avocado ontpit en in fijne frietjes gesneden, en pijnboompitten.

Stap 15 van 18

Rol het zalmplakje dicht en span de plastiek aan.

Stap 16 van 18

Snij de overschot van de plastiek links en rechts weg om dan het zalmrolletje te verdelen in verschillende stukken.

Stap 17 van 18

Laat de plastiek nog aan het rolletje bij het snijden, op deze manier zal het vlotter gaan!

Stap 18 van 18

Leg wat jonge sla op een bord en voeg gedroogde tomaat toe. Bestrooi met zeste van limoen. Meng sojasaus en arachideolie en giet dit over de zalmrolletjes als dressing.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Zalmrolletje met zure room Zalmrolletje met zure room
Recept
Campina

Zalmrolletje met zure room

Lunch
20 minuten | Vis
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 100
    g gerookte zalm
  • 100
    g zalm
  • 125
    ml Campina Zure Room (30% vet)
  • bieslook
  • peper
  • zout
  • roze peper
  • olijfolie
  • 1
    limoenen
  • rucola
  • 1
    appels (Granny Smith)
  • 1
    avocado's
  • 1
    handjes pijnboompitten
  • jonge sla
  • zongedroogde tomaten
  • sojasaus
  • limoenen (zeste)
  • arachideolie
  1. Verwijder het vel van de gerookte zalm, alsook de hardere stukken en onzuiverheden.

  2. Neem een dikke folie vb. boterhamzakje dat je dan kan opensnijden, zodat je een groot vel hebt.

  3. Snij enkele dunne plakjes (carpaccio) van de gerookte zalm in de richting van de tekening. Leg deze op de plastiekfolie in een vierkant.

  4. Verwijder het binnenste van de verse zalm en snij dit ook in carpaccio. Leg deze bovenop de gerookte zalm.

  5. Vouw de folie dicht en rol met de deegrol over de twee soorten zalm om de smaken in elkaar te laten vloeien.

  6. Doe 3 eetlepels zure room in een kommetje.

  7. Snij de bieslook fijn en voeg toe.

  8. Voeg vervolgens peper en zout toe.

  9. Plet enkele roze peperbolletjes en voeg toe.

  10. Afwerken met een scheutje olijfolie en sap van een limoen.

  11. Meng dit alles.

  12. Smeer een laagje vulling op de zalmplak.

  13. Hou hierbij de rand van de zalm roomvrij, dit vergemakkelijkt het oprollen!

  14. Op de tapenade van zure room komen rucola, Granny Smith appel (in fijne frietjes gesneden), avocado ontpit en in fijne frietjes gesneden, en pijnboompitten.

  15. Rol het zalmplakje dicht en span de plastiek aan.

  16. Snij de overschot van de plastiek links en rechts weg om dan het zalmrolletje te verdelen in verschillende stukken.

  17. Laat de plastiek nog aan het rolletje bij het snijden, op deze manier zal het vlotter gaan!

  18. Leg wat jonge sla op een bord en voeg gedroogde tomaat toe. Bestrooi met zeste van limoen. Meng sojasaus en arachideolie en giet dit over de zalmrolletjes als dressing.

Recept
Campina
Koud soepje van grijze garnalen met mango

Lunch | 15 minuten

Recept
Campina
Quiche met witloof, aardappelen en spek

Lunch | 25 minuten

Recept
Campina
Scampi’s met currysaus

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Romige champignonsoep

Lunch | 25 minuten