Sluiten
kookmodus
Twee nuances van vers fruit, warm en ijskoud
Stap 1 van 8 - Fruitgratin

De plattekaas op de bodem van een taartvorm uitstrijken.

Stap 2 van 8 - Fruitgratin

De rabarberjam erbovenop gieten, wat peper van de molen over uitstrooien, de in kwartjes gesneden vruchten op de rabarber leggen en een sabayon maken met de wijn, de suiker en de eierdooier.

Stap 3 van 8 - Fruitgratin

De Campina Slagroom opkloppen en hem bij de sabayon voegen.

Stap 4 van 8 - Fruitgratin

Op het fruit gieten en in de oven gratineren of bruin kleuren met de brander.

Stap 5 van 8 - Fruitgratin

De gratin op een bord plaatsen en er een bolletje sorbet bovenop plaatsen.

Stap 6 van 8 - Fruitgratin

Versieren met een blaadje verse munt.

Stap 7 van 8 - Sorbet

Spoel en snijd de vruchten. Mix het met de suiker, de Campina Karnemelkpap en het citroensap.

Stap 8 van 8 - Sorbet

Smaak om de zuurtegraad op een goed niveau te brengen ten opzichte van het fruit. Haal door een puntzeef en draai in de sorbetmachine.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Twee nuances van vers fruit, warm en ijskoud Twee nuances van vers fruit, warm en ijskoud
Recept
Campina

Twee nuances van vers fruit, warm en ijskoud

Nagerecht
40 minuten | Zoet
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

Fruitgratin

  • 120
    g seizoensfruit (vers)
  • 0,5
    dl gewurztraminer
  • 0,5
    eetlepels rietsuiker (fijn)
  • 1
    eieren (eierdooier)
  • 0,3
    dl Campina Slagroom (40% vet)
  • 2
    eetlepels Campina Volle Plattekaas
  • rabarberjam (met honing)
  • zwarte peper

Sorbet

  • 2
    blaadjes munt
  • 0,2
    citroenen (enkel het sap)
  • 40
    g seizoensfruit
  • 25
    g karnemelkpap
  • 15
    g rietsuiker (fijn)
Fruitgratin
  1. De plattekaas op de bodem van een taartvorm uitstrijken.

  2. De rabarberjam erbovenop gieten, wat peper van de molen over uitstrooien, de in kwartjes gesneden vruchten op de rabarber leggen en een sabayon maken met de wijn, de suiker en de eierdooier.

  3. De Campina Slagroom opkloppen en hem bij de sabayon voegen.

  4. Op het fruit gieten en in de oven gratineren of bruin kleuren met de brander.

  5. De gratin op een bord plaatsen en er een bolletje sorbet bovenop plaatsen.

  6. Versieren met een blaadje verse munt.

Sorbet
  1. Spoel en snijd de vruchten. Mix het met de suiker, de Campina Karnemelkpap en het citroensap.

  2. Smaak om de zuurtegraad op een goed niveau te brengen ten opzichte van het fruit. Haal door een puntzeef en draai in de sorbetmachine.

Recept
Campina
Gevulde cake

Nagerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Chocomousse

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Plattekaasmousse met fruit en een crumble van speculaas

Nagerecht | 90 minuten

Recept
Campina
Citroen meringue

Nagerecht | 40 minuten