Sluiten
kookmodus
Trifle met room
Stap 1 van 5

Voor de cake: Mix de suiker met de eieren in de keukenmachine. Roer de boter eronder en een paar druppels vanillearoma. Spatel tenslotte de bloem onder het deeg. Beboter een cakevorm. Doe het deeg hierin. Bak de cake gedurende ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Stap 2 van 5

Voor de bosvruchtensaus: Doe de bosvruchten met de suiker in een steelpan. Laat 10 minuten koken. Bind de bosvruchtensaus met maïzena.

Stap 3 van 5

Voor de custard: Verwarm de melk met de room tot tegen het kookpunt met de zaadjes van de vanillestok in. Klop de eierdooiers met de suiker op. Doe bij deze ‘ruban’ de hete melk en klop tot je een dikke puddingachtige saus krijgt. Neem van het vuur en hou opzij.

Stap 4 van 5

Opbouw van je trifle: Neem een mooie trifle-schaal. Leg onderaan plakken cake van ongeveer 1 centimeter. Besprenkel met sherry. Lepel hierover een laag warme bosvruchtensaus. Beleg opnieuw met een laag cake. Strooi er de bevroren frambozen over, bestrooi met de sinaasappelrasp en schenk er de warme custard over. Zet minstens 24 uur in de koelkast.

Stap 5 van 5

Voor het serveren: Klop de room op met suiker naar smaak. Verdeel over de trifle en bestrooi het dessert met geroosterde amandelen.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Trifle met room Trifle met room
Recept
Campina

Trifle met room

Nagerecht
60 minuten | Zoet
8 personen

Ingrediënten

Bereiding

Voor de cake:

  • 200
    g suiker
  • 4
    eieren
  • 200
    g boter (gesmolten)
  • 200
    g bloem
  • vanillearoma
  • 4
    eetlepels sherry (zoet)

Voor de bosvruchtensaus:

  • 500
    g bevroren bosvruchten
  • 3
    eetlepels suiker
  • 1
    eetlepels maïzena

Voor de custard:

  • 500
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • 1
    vanillestok (gesplitst)
  • 50
    g suiker
  • 8
    eierdooiers

Voor de afwerking:

  • 100
    g geroosterde witte amandelen
  • 200
    g bevroren frambozen
  • 1
    eetlepels sinaasappelrasp
  • 250
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • suiker (naar smaak)
  1. Voor de cake: Mix de suiker met de eieren in de keukenmachine. Roer de boter eronder en een paar druppels vanillearoma. Spatel tenslotte de bloem onder het deeg. Beboter een cakevorm. Doe het deeg hierin. Bak de cake gedurende ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

  2. Voor de bosvruchtensaus: Doe de bosvruchten met de suiker in een steelpan. Laat 10 minuten koken. Bind de bosvruchtensaus met maïzena.

  3. Voor de custard: Verwarm de melk met de room tot tegen het kookpunt met de zaadjes van de vanillestok in. Klop de eierdooiers met de suiker op. Doe bij deze ‘ruban’ de hete melk en klop tot je een dikke puddingachtige saus krijgt. Neem van het vuur en hou opzij.

  4. Opbouw van je trifle: Neem een mooie trifle-schaal. Leg onderaan plakken cake van ongeveer 1 centimeter. Besprenkel met sherry. Lepel hierover een laag warme bosvruchtensaus. Beleg opnieuw met een laag cake. Strooi er de bevroren frambozen over, bestrooi met de sinaasappelrasp en schenk er de warme custard over. Zet minstens 24 uur in de koelkast.

  5. Voor het serveren: Klop de room op met suiker naar smaak. Verdeel over de trifle en bestrooi het dessert met geroosterde amandelen.

Recept
Campina
Lactosevrije carrot cakes

Nagerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Panna cotta met frambozencoulis

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Dame blanche van vers gedraaid ijs

Nagerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Oesterzwamsorbet

Nagerecht | 30 minuten