Sluiten
kookmodus
Ravioli met gebakken pastinaak en knolselderij
Stap 1 van 13

Kneed de ingrediënten voor de ravioli met de hand en maak er een bolletje van. Haal het deeg door de pastamachine tot je lange pastavellen krijgt.

Stap 2 van 13

Snijd de pastinaak in brunoise en bak de blokjes in boter, met peper en zout.

Stap 3 van 13

Schik de vulling in kleine hoopjes op de pasta en leg er een stukje kaas bovenop.

Stap 4 van 13

Maak de randen van de pasta nat met wat water, vouw de vellen dicht en snijd ze met een stansmes uit.

Stap 5 van 13

Breng gezouten water aan de kook en leg er dan voorzichtig de ravioli in. Haal de kookpot van het vuur en laat 3 minuten rusten.

Stap 6 van 13

Snipper de sjalotjes fijn en stoof ze aan in wat boter. Giet er het bier over, laat het geheel inkoken en voeg er 2/3 van de kalfsfond aan toe.

Stap 7 van 13

Kruid af met peper en zout.

Stap 8 van 13

Bak de knolselder met wat peper aan in gezouten boter en zet dit aan de kant.

Stap 9 van 13

Gril de paprika's in de oven, verwijder de schil en mix ze. Kruid ze dan af.

Stap 10 van 13

Meng de zure room met de koolzaadolie.

Stap 11 van 13

Giet wat saus in een diep bord en verdeel daar de brunoise van knolselder over.

Stap 12 van 13

Leg er de ravioli bovenop en werk af met een klein beetje zure room.

Stap 13 van 13

Garneer de rand van het bord met wat paprikacrème.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Ravioli met gebakken pastinaak en knolselderij Ravioli met gebakken pastinaak en knolselderij
Recept
Campina

Ravioli met gebakken pastinaak en knolselderij

Hoofdgerecht
40 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    pastinaak
  • 200
    g Milner (oud)
  • 125
    ml Campina Zure Room (30% vet)
  • 2
    sjalotten
  • 0,3
    knolselder
  • 2
    rode paprika
  • 0,3
    Quintine (lokaal blond biertje)
  • 0,5
    l kalfsfond
  • koolzaadolie
  • 500
    g bloem (semola di grano duro)
  • 2
    eieren
  • 2
    eetlepels olijfolie
  • zeezout
  1. Kneed de ingrediënten voor de ravioli met de hand en maak er een bolletje van. Haal het deeg door de pastamachine tot je lange pastavellen krijgt.

  2. Snijd de pastinaak in brunoise en bak de blokjes in boter, met peper en zout.

  3. Schik de vulling in kleine hoopjes op de pasta en leg er een stukje kaas bovenop.

  4. Maak de randen van de pasta nat met wat water, vouw de vellen dicht en snijd ze met een stansmes uit.

  5. Breng gezouten water aan de kook en leg er dan voorzichtig de ravioli in. Haal de kookpot van het vuur en laat 3 minuten rusten.

  6. Snipper de sjalotjes fijn en stoof ze aan in wat boter. Giet er het bier over, laat het geheel inkoken en voeg er 2/3 van de kalfsfond aan toe.

  7. Kruid af met peper en zout.

  8. Bak de knolselder met wat peper aan in gezouten boter en zet dit aan de kant.

  9. Gril de paprika's in de oven, verwijder de schil en mix ze. Kruid ze dan af.

  10. Meng de zure room met de koolzaadolie.

  11. Giet wat saus in een diep bord en verdeel daar de brunoise van knolselder over.

  12. Leg er de ravioli bovenop en werk af met een klein beetje zure room.

  13. Garneer de rand van het bord met wat paprikacrème.

Recept
Campina
Speltspaghetti met mosselen

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Gevulde cannellonis

Hoofdgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Hachis parmentier

Hoofdgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Hesprolletjes met room

Hoofdgerecht | 30 minuten