Sluiten
kookmodus
Plattekaaswafels met slagroom en kersen
Stap 1 van 4

Verwarm het wafelijzer.

Stap 2 van 4

Mix de eierdooiers met de bloem, het bakpoeder, de plattekaas, de melk, het zout, de citroenzeste en suiker. Meng tot je een glad beslag krijgt.

Stap 3 van 4

Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het beslag.

Stap 4 van 4

Vet het wafelijzer in met wat boter en schep een pollepel van het beslag op het ijzer. Bak tot de wafels goudbruin kleuren. Werk de wafels af met wat opgeklopte slagroom en kersen.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Plattekaaswafels met slagroom en kersen Plattekaaswafels met slagroom en kersen
Recept
Campina

Plattekaaswafels met slagroom en kersen

Ontbijt
30 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 2
    eieren (gesplitst)
  • 125
    g bloem (gezeefd)
  • 1
    theelepels bakpoeder
  • 125
    g Campina Volle Plattekaas
  • 125
    g Campina Halfvolle melk
  • snuifje zout
  • 1
    theelepels citroenzeste
  • 1
    eetlepels suiker
  • boter
  • 100
    ml Campina Slagroom (40% vet)
  • 250
    g kersen (ontpitte)
Tussen 15 en 30min.
  1. Verwarm het wafelijzer.

  2. Mix de eierdooiers met de bloem, het bakpoeder, de plattekaas, de melk, het zout, de citroenzeste en suiker. Meng tot je een glad beslag krijgt.

  3. Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het beslag.

  4. Vet het wafelijzer in met wat boter en schep een pollepel van het beslag op het ijzer. Bak tot de wafels goudbruin kleuren. Werk de wafels af met wat opgeklopte slagroom en kersen.

Recept
Campina
Rijstpap

Ontbijt | 45 minuten

Recept
Campina
Ontbijtvierkantjes met banaan, pitten en noten

Ontbijt | 20 minuten

Recept
Campina
Zacht gekookt eitje met asperges

Ontbijt | 15 minuten

Recept
Campina
Mangomousse met limoen

Ontbijt | 20 minuten