Sluiten
kookmodus
Oesterzwamsorbet
Stap 1 van 11 - Oesterzwamsorbet

Was de oesterzwammen en de limoenen.

Stap 2 van 11 - Oesterzwamsorbet

Doe de oesterzwammen in de Superchef.

Stap 3 van 11 - Oesterzwamsorbet

Pulse voor 30 seconden, duw alles naar beneden, en herhaal dit twee keer.

Stap 4 van 11 - Oesterzwamsorbet

Vervolgens maak je zeste van limoen.

Stap 5 van 11 - Oesterzwamsorbet

Overgiet de zeste met Houblenesse en zit dit even aan de kant.

Stap 6 van 11 - Oesterzwamsorbet

De limoenen zelf, daar gebruik je het sap van.

Stap 7 van 11 - Oesterzwamsorbet

Giet het limoensap over de oesterzwammen en voeg de Campina Room en Campina Melk toe.

Stap 8 van 11 - Oesterzwamsorbet

Mix tot een luchtig geheel en doe er wat zout over.

Stap 9 van 11 - Oesterzwamsorbet

Draai het mengsel door de ijsmachine.

Stap 10 van 11 - Oesterzwamsorbet

Schep het ijs in een glaasje en overgiet aan tafel met Houblonesse en limoenzeste.

Stap 11 van 11 - Extra

Ijsmachine
Superchef

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Oesterzwamsorbet Oesterzwamsorbet
Recept
Campina

Oesterzwamsorbet

Nagerecht
30 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Oesterzwamsorbet

  • 6
    limoenen
  • 1
    kg oesterzwammen
  • 100
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • 100
    ml Campina Volle melk
  • zout
  • nootmuskaat
  • gember (gemalen)
  • 2
    cl Houblonesse (per persoon)
Oesterzwamsorbet
  1. Was de oesterzwammen en de limoenen.

  2. Doe de oesterzwammen in de Superchef.

  3. Pulse voor 30 seconden, duw alles naar beneden, en herhaal dit twee keer.

  4. Vervolgens maak je zeste van limoen.

  5. Overgiet de zeste met Houblenesse en zit dit even aan de kant.

  6. De limoenen zelf, daar gebruik je het sap van.

  7. Giet het limoensap over de oesterzwammen en voeg de Campina Room en Campina Melk toe.

  8. Mix tot een luchtig geheel en doe er wat zout over.

  9. Draai het mengsel door de ijsmachine.

  10. Schep het ijs in een glaasje en overgiet aan tafel met Houblonesse en limoenzeste.

Extra
  1. Ijsmachine
    Superchef

Recept
Campina
Chocomousse met peren

Nagerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Panna cotta met frambozencoulis

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Blauwebessencakejes met vanilleroom

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Chocomoussetaart

Nagerecht | 20 minuten