Sluiten
kookmodus
Koolvisfilet met Peperroomsaus
Stap 1 van 14 - Voor de vis en groenten:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2 van 14 - Voor de vis en groenten:

Was de groenten voor je ze schilt.

Stap 3 van 14 - Voor de vis en groenten:

Rasp de courgettes, de rapen en de wortels.

Stap 4 van 14 - Voor de vis en groenten:

Snij het pepertje in fijne rondjes.

Stap 5 van 14 - Voor de vis en groenten:

Stoof de groentjes 2 minuten in een braadpan met een beetje olijfolie.

Stap 6 van 14 - Voor de vis en groenten:

Kruid met peper en zout.

Stap 7 van 14 - Voor de vis en groenten:

Verspreid de groenten op de bodem van een ovenschaal en leg er de visfilets over. Doe er zout, peper en een scheut olijfolie over.

Stap 8 van 14 - Voor de vis en groenten:

Zet 20 tot 25 minuten in de oven.

Stap 9 van 14 - Voor de peperroomsaus:

Breng een halve liter water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Neem een steelpan en smelt er de boter in. Voeg de bloem toe en meng met de boter. Let op: zorg ervoor dat het papje niet aan de pan blijft kleven door regelmatig te roeren.

Stap 10 van 14 - Voor de peperroomsaus:

Giet er 200 ml van de bouillon bij.

Stap 11 van 14 - Voor de peperroomsaus:

Breng de saus al roerend aan de kook. Voeg nu ook de room, peperbolletjes en cognac toe. Laat het geheel nog even doorkoken.

Stap 12 van 14 - Voor de peperroomsaus:

Is de saus te dik? Voeg dan nog een beetje bouillon toe.

Stap 13 van 14 - Voor de peperroomsaus:

Afkruiden met zout.

Stap 14 van 14 - Voor de peperroomsaus:

Dresseer de vis en de groentemengeling op de borden, doe er de saus over en serveer met kleine busseltjes linguine.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Koolvisfilet met Peperroomsaus Koolvisfilet met Peperroomsaus
Recept
Campina

Koolvisfilet met Peperroomsaus

Lunch
15 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Voor de vis en groenten:

  • 4
    koolvisfilets
  • 2
    courgettes
  • 2
    rapen
  • 2
    wortelen
  • 1
    rode peper
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Voor de peperroomsaus:

  • 2
    theelepels peperbolletjes
  • 20
    g boter
  • 20
    g bloem
  • 50
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • 1
    bouillonblokjes (rund)
  • 1
    eetlepels cognac
  • snuifje zout
In de oven: 20 tot 25 minuten
Voor de vis en groenten:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Was de groenten voor je ze schilt.

  3. Rasp de courgettes, de rapen en de wortels.

  4. Snij het pepertje in fijne rondjes.

  5. Stoof de groentjes 2 minuten in een braadpan met een beetje olijfolie.

  6. Kruid met peper en zout.

  7. Verspreid de groenten op de bodem van een ovenschaal en leg er de visfilets over. Doe er zout, peper en een scheut olijfolie over.

  8. Zet 20 tot 25 minuten in de oven.

Voor de peperroomsaus:
  1. Breng een halve liter water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Neem een steelpan en smelt er de boter in. Voeg de bloem toe en meng met de boter. Let op: zorg ervoor dat het papje niet aan de pan blijft kleven door regelmatig te roeren.

  2. Giet er 200 ml van de bouillon bij.

  3. Breng de saus al roerend aan de kook. Voeg nu ook de room, peperbolletjes en cognac toe. Laat het geheel nog even doorkoken.

  4. Is de saus te dik? Voeg dan nog een beetje bouillon toe.

  5. Afkruiden met zout.

  6. Dresseer de vis en de groentemengeling op de borden, doe er de saus over en serveer met kleine busseltjes linguine.

Recept
Campina
Lenteloempia’s

Lunch | 20 minuten

Recept
Campina
Speltpannenkoeken

Lunch | 15 minuten

Recept
Campina
Maïssalade

Lunch | 30 minuten

Recept
Campina
Koud soepje van grijze garnalen met mango

Lunch | 15 minuten