Sluiten
kookmodus
Dipsaus met zure room voor gebakken kippenboutjes
Stap 1 van 6

Fruit de ansjovisfilets samen met de geperste lookteentjes in een  steelpan met olijfolie.

Stap 2 van 6

Laat zachtjes stoven tot de ansjovis zacht is en uit elkaar valt.

Stap 3 van 6

Haal van het vuur en pers de massa door een zeef met een lepel.

Stap 4 van 6

Meng vervolgens de room en het citroensap er doorheen.

Stap 5 van 6

Voeg tenslotte de versneden bieslook toe, en laat afkoelen in de  koelkast.

Stap 6 van 6

Gebruik dit als heerlijk frisse dipsaus voor kippenboutjes of worstjes. 

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Dipsaus met zure room voor gebakken kippenboutjes Dipsaus met zure room voor gebakken kippenboutjes
Recept
Campina

Dipsaus met zure room voor gebakken kippenboutjes

Aperitief
10 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    eetlepels olijfolie
  • 6
    ansjovisfilets
  • 2
    teentjes look
  • 0,5
    Campina Zure Room (30% vet)
  • 2
    eetlepels citroensap
  • bieslook
  1. Fruit de ansjovisfilets samen met de geperste lookteentjes in een  steelpan met olijfolie.

  2. Laat zachtjes stoven tot de ansjovis zacht is en uit elkaar valt.

  3. Haal van het vuur en pers de massa door een zeef met een lepel.

  4. Meng vervolgens de room en het citroensap er doorheen.

  5. Voeg tenslotte de versneden bieslook toe, en laat afkoelen in de  koelkast.

  6. Gebruik dit als heerlijk frisse dipsaus voor kippenboutjes of worstjes. 

Recept
Campina
Gevulde kastanjechampignons

Aperitief | 10 minuten

Recept
Campina
Verrassende verrines met plattekaas, selder en dadels

Aperitief | 10 minuten

Recept
Campina
Hammousse met mosterddressing

Aperitief | 20 minuten

Recept
Campina
Granentoast met Gravlax-zalm met citroenkwark

Aperitief | 25 minuten