Sluiten
kookmodus
Wafels met zoete aardappel, zure room en cheddar
Stap 1 van 6

Verwarm het wafelijzer.

Stap 2 van 6

Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Kook de blokjes tot ze gaar zijn en plet ze met een vork.

Stap 3 van 6

Klop de eiwitten, voeg ze samen met 115 ml zure room, het water, de suiker, de olijfolie, de tijm en 125 g geraspte cheddar toe aan de geplette aardappelen. Meng goed en kruid af met peper en zout.

Stap 4 van 6

Voeg het roggemeel en het bakpoeder toe en laat even rusten.

Stap 5 van 6

Vet het wafelijzer in met wat boter. Giet een pollepel beslag op het ijzer en laat gedurende een viertal minuutjes bakken. (Tip! De wafels kunnen nog een beetje slap aanvoelen wanneer je ze eruit haalt, dat is normaal.)

Stap 6 van 6

Werk elke wafel af met de overgebleven zure room en cheddar.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Wafels met zoete aardappel, zure room en cheddar Wafels met zoete aardappel, zure room en cheddar
Recept
Campina

Wafels met zoete aardappel, zure room en cheddar

Ontbijt
60 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Voor tien wafels:

  • 450
    g zoete aardappelen
  • 2
    eieren (eiwit)
  • 150
    ml Campina Zure Room (30% vet)
  • 180
    ml water
  • 50
    g lichtbruine suiker
  • 3
    eetlepels olijfolie
  • 0,5
    eetlepels tijm (gedroogd)
  • 250
    g roggemeel
  • 1
    eetlepels bakpoeder
  • 150
    g cheddar (geraspt)
  • boter (blokje)
  • zout
  • peper
Tussen 30 en 60 min.
  1. Verwarm het wafelijzer.

  2. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Kook de blokjes tot ze gaar zijn en plet ze met een vork.

  3. Klop de eiwitten, voeg ze samen met 115 ml zure room, het water, de suiker, de olijfolie, de tijm en 125 g geraspte cheddar toe aan de geplette aardappelen. Meng goed en kruid af met peper en zout.

  4. Voeg het roggemeel en het bakpoeder toe en laat even rusten.

  5. Vet het wafelijzer in met wat boter. Giet een pollepel beslag op het ijzer en laat gedurende een viertal minuutjes bakken. (Tip! De wafels kunnen nog een beetje slap aanvoelen wanneer je ze eruit haalt, dat is normaal.)

  6. Werk elke wafel af met de overgebleven zure room en cheddar.

Recept
Campina
Bananenbrood ‘blondies’

Ontbijt | 50 minuten

Recept
Campina
Meergranentoast met plattekaas & aardbei

Ontbijt | 5 minuten

Recept
Campina
Gevulde pannenkoek met chocoladedip

Ontbijt | 20 minuten

Recept
Campina
Echte Engelse scones met rozijntjes

Ontbijt | 30 minuten