Verwarm het wafelijzer.
Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Kook de blokjes tot ze gaar zijn en plet ze met een vork.
Klop de eiwitten, voeg ze samen met 115 ml zure room, het water, de suiker, de olijfolie, de tijm en 125 g geraspte cheddar toe aan de geplette aardappelen. Meng goed en kruid af met peper en zout.
Voeg het roggemeel en het bakpoeder toe en laat even rusten.
Vet het wafelijzer in met wat boter. Giet een pollepel beslag op het ijzer en laat gedurende een viertal minuutjes bakken. (Tip! De wafels kunnen nog een beetje slap aanvoelen wanneer je ze eruit haalt, dat is normaal.)
Werk elke wafel af met de overgebleven zure room en cheddar.
Voor tien wafels:
Verwarm het wafelijzer.
Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Kook de blokjes tot ze gaar zijn en plet ze met een vork.
Klop de eiwitten, voeg ze samen met 115 ml zure room, het water, de suiker, de olijfolie, de tijm en 125 g geraspte cheddar toe aan de geplette aardappelen. Meng goed en kruid af met peper en zout.
Voeg het roggemeel en het bakpoeder toe en laat even rusten.
Vet het wafelijzer in met wat boter. Giet een pollepel beslag op het ijzer en laat gedurende een viertal minuutjes bakken. (Tip! De wafels kunnen nog een beetje slap aanvoelen wanneer je ze eruit haalt, dat is normaal.)
Werk elke wafel af met de overgebleven zure room en cheddar.