Sluiten
kookmodus
Gerookte heilbot met avocadodip en sesam- rozemarijn broodstengels
Stap 1 van 8

Verwarm de oven voor op 220° C.

Stap 2 van 8

Snij reepjes van ongeveer 1 cm uit het vel bladerdeeg.

Stap 3 van 8

Strijk de reepjes in met olie en strooi er de sesamzaadjes, een klein beetje zeezout en de rozemarijn over.

Stap 4 van 8

Krul de reepjes een beetje op en leg ze op een vel bakpapier in de voorverwarmde oven.

Stap 5 van 8

Bak een twintigtal minuten tot ze goudbruin kleuren.

Stap 6 van 8

Schil de avocado en verwijder de pit.

Stap 7 van 8

Prak het vruchtvlees met een vork en meng met de zure room, de lente- ui, peper en zout en het chilipepertje.

Stap 8 van 8

Serveer de dip met reepjes heilbot en de broodstengels.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Gerookte heilbot met avocadodip en sesam- rozemarijn broodstengels Gerookte heilbot met avocadodip en sesam- rozemarijn broodstengels
Recept
Campina

Gerookte heilbot met avocadodip en sesam- rozemarijn broodstengels

Aperitief
30 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 100
    g heilbot (gerookt)
  • 1
    avocado's
  • 1
    rode chilipeper (fijngehakt)
  • 4
    eetlepels Campina Zure Room (30% vet)
  • 1
    lente-uitjes (fijngesneden)
  • 2
    eetlepels sesamzaadjes
  • 1
    eetlepels rozemarijn (gedroogd)
  • 0,5
    theelepels zeezout
  • 1
    vellen bladerdeeg
  • peper
  • zout
  • olijfolie
In de oven: 20 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 220° C.

  2. Snij reepjes van ongeveer 1 cm uit het vel bladerdeeg.

  3. Strijk de reepjes in met olie en strooi er de sesamzaadjes, een klein beetje zeezout en de rozemarijn over.

  4. Krul de reepjes een beetje op en leg ze op een vel bakpapier in de voorverwarmde oven.

  5. Bak een twintigtal minuten tot ze goudbruin kleuren.

  6. Schil de avocado en verwijder de pit.

  7. Prak het vruchtvlees met een vork en meng met de zure room, de lente- ui, peper en zout en het chilipepertje.

  8. Serveer de dip met reepjes heilbot en de broodstengels.

Recept
Campina
Feestelijke lamsballetjes met frisse komkommer-muntdip

Aperitief | 15 minuten

Recept
Campina
Dip van verse kruidenkaas en citroen met gepekelde groenten

Aperitief | 10 minuten

Recept
Campina
Balletjes met pindasaus

Aperitief | 20 minuten

Recept
Campina
Guacamole met zelfgemaakte chips

Aperitief | 30 minuten