Sluiten
kookmodus
Gebakje met perzik
Stap 1 van 8

Verwarm de oven op 180°C en laat het deeg op kamertemperatuur komen.

Stap 2 van 8

Snij de perziken in halve maantjes, meng ze met het citroensap, het zout, de suiker, vanillesuiker en maïzena.

Stap 3 van 8

Laat tien minuutjes rusten zodat alle sappen vrijkomen.

Stap 4 van 8

Snij het deeg in vier delen en bekleed er de ingevette bakvormpjes mee.

Stap 5 van 8

Verdeel nadien het perzikmengsel over de potjes.

Stap 6 van 8

Plooi het overtollige deeg naar binnen en werk eventueel af met suikerparels.

Stap 7 van 8

Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 8 van 8

Klop de slagroom en werk elk taartje ermee af.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Gebakje met perzik Gebakje met perzik
Recept
Campina

Gebakje met perzik

Vieruurtje
15 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 1
    pakjes kant-en-klaarkruimeldeeg
  • 4
    perziken (rijpe)
  • 60
    g kristalsuiker
  • 1
    eetlepels citroensap
  • 0,3
    theelepels zout
  • 1
    zakje vanillesuiker
  • 1
    eetlepels maïzena
  • 4
    bakvormpjes
  • 250
    ml Campina Slagroom (40% vet)
  • suikerparels
In de oven: 30 minuten
  1. Verwarm de oven op 180°C en laat het deeg op kamertemperatuur komen.

  2. Snij de perziken in halve maantjes, meng ze met het citroensap, het zout, de suiker, vanillesuiker en maïzena.

  3. Laat tien minuutjes rusten zodat alle sappen vrijkomen.

  4. Snij het deeg in vier delen en bekleed er de ingevette bakvormpjes mee.

  5. Verdeel nadien het perzikmengsel over de potjes.

  6. Plooi het overtollige deeg naar binnen en werk eventueel af met suikerparels.

  7. Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  8. Klop de slagroom en werk elk taartje ermee af.

Recept
Campina
Poffertjes met ahornsiroop en gepocheerde peren met kaneel

Vieruurtje | 90 minuten

Recept
Campina
Vanilleroom met gekaramelliseerde appeltjes

Vieruurtje | 20 minuten

Recept
Campina
Zandkoekjes met een ganache van chocolade en nootjes

Vieruurtje | 20 minuten

Recept
Campina
Bananencake met zure room

Vieruurtje | 15 minuten