Sluiten
kookmodus
Echte Engelse scones met rozijntjes
Stap 1 van 7

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2 van 7

Meng alle ingrediënten behalve de melk in een grote kom.

Stap 3 van 7

Kneed het deeg met de hand tot de bloem en de boter een kruimelige massa vormen.

Stap 4 van 7

Voeg beetje bij beetje de melk toe tot het deeg een soepele deegbal vormt.

Stap 5 van 7

Voeg de rozijnen toe.

Stap 6 van 7

Bestrooi het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 2 mm en gebruik een ronde uitsteekvorm om rondjes deeg uit te steken. Blijf dit herhalen tot al het deeg op is.

Stap 7 van 7

Besprenkel de scones met melk en bak ongeveer een kwartier in de voorverwarmde oven. Serveer met frambozenconfituur.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Echte Engelse scones met rozijntjes Echte Engelse scones met rozijntjes
Recept
Campina

Echte Engelse scones met rozijntjes

Ontbijt
30 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 450
    g bloem
  • 1
    zakje gist (gedroogd)
  • 50
    g bloemsuiker
  • 135
    g boter (koud, vers en in blokjes)
  • 150
    ml Campina Halfvolle melk
  • handjes rozijnen
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Meng alle ingrediënten behalve de melk in een grote kom.

  3. Kneed het deeg met de hand tot de bloem en de boter een kruimelige massa vormen.

  4. Voeg beetje bij beetje de melk toe tot het deeg een soepele deegbal vormt.

  5. Voeg de rozijnen toe.

  6. Bestrooi het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van 2 mm en gebruik een ronde uitsteekvorm om rondjes deeg uit te steken. Blijf dit herhalen tot al het deeg op is.

  7. Besprenkel de scones met melk en bak ongeveer een kwartier in de voorverwarmde oven. Serveer met frambozenconfituur.

Recept
Campina
Courgette frittata met rode uit, Milner gerijpt en groene kruiden

Ontbijt | 10 minuten

Recept
Campina
Oldskool Bananenbrood

Ontbijt | 75 minuten

Recept
Campina
Pannekoeken met crème patissière, warme chocoladesaus, bloemsuiker en slagroom

Ontbijt | 15 minuten

Recept
Campina
Cinnamon Roll Pancakes

Ontbijt | 20 minuten