Sluiten
kookmodus
Plattekaascrème met peer
Stap 1 van 5

Maak eerst de compote. Schil de peren, verwijder het klokhuis en  snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Smelt de boter met de suiker in een  pannetje, roer tot de suiker karamelliseert. Voeg de peertjes, het citroensap  en een mespunt kaneel toe. Laat op zacht vuur 5 minuten stoven (of tot de peren  zacht zijn, maar niet tot moes zijn gekookt). Laat afkoelen.

 

Stap 2 van 5

Week de gelatine in koud water.

 

Stap 3 van 5

Meng de Campina Plattekaas met de vanillesuiker en de  poedersuiker.

 

Stap 4 van 5

Verwarm de melk in een pannetje. Los er de goed uitgeknepen  gelatineblaadjes in op. Laat afkoelen. Klop de Campina Room stijf. Spatel hem  met de melk door de plattekaas.

 

Stap 5 van 5

Lepel twee derde van de perencompote in mooie glaasjes of  schaaltjes. Verdeel er de kaascrème over. Laat minstens 2 uur opstijven in de  koelkast. Werk af met de rest van de perencompote.

 

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Plattekaascrème met peer Plattekaascrème met peer
Recept
Campina

Plattekaascrème met peer

Ontbijt
20 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Ingrediënten:

  • 350
    g Campina Volle Plattekaas
  • 150
    ml Campina Slagroom (40% vet)
  • 50
    ml Campina Volle melk
  • 75
    g poedersuiker
  • 1
    zakje vanillesuiker
  • 3
    blaadjes gelatine

Voor de perencompote:

  • 2
    peren
  • 1
    citroensap
  • 2
    eetlepels boter
  • 2
    eetlepels suiker
In de koelkast: 120 minuten
  1. Maak eerst de compote. Schil de peren, verwijder het klokhuis en  snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Smelt de boter met de suiker in een  pannetje, roer tot de suiker karamelliseert. Voeg de peertjes, het citroensap  en een mespunt kaneel toe. Laat op zacht vuur 5 minuten stoven (of tot de peren  zacht zijn, maar niet tot moes zijn gekookt). Laat afkoelen.

     

  2. Week de gelatine in koud water.

     

  3. Meng de Campina Plattekaas met de vanillesuiker en de  poedersuiker.

     

  4. Verwarm de melk in een pannetje. Los er de goed uitgeknepen  gelatineblaadjes in op. Laat afkoelen. Klop de Campina Room stijf. Spatel hem  met de melk door de plattekaas.

     

  5. Lepel twee derde van de perencompote in mooie glaasjes of  schaaltjes. Verdeel er de kaascrème over. Laat minstens 2 uur opstijven in de  koelkast. Werk af met de rest van de perencompote.

     

Recept
Campina
Original Bircher muesli-bowl

Ontbijt | 20 minuten

Recept
Campina
Pannekoeken met crème patissière, warme chocoladesaus, bloemsuiker en slagroom

Ontbijt | 15 minuten

Recept
Campina
Wafels met zoete aardappel, zure room en cheddar

Ontbijt | 60 minuten

Recept
Campina
Toast met roerei en zalm

Ontbijt | 15 minuten