Sluiten
kookmodus
Ontbijtvierkantjes met banaan, pitten en noten
Stap 1 van 10

Verwarm je oven voor op 180 °C.

Stap 2 van 10

Beboter een bakschaal van ongeveer 16 x 24 cm en bedek hem met bakpapier.

Stap 3 van 10

Pureer de bananen, voeg amandelmeel, boter en Luikse stroop toe.

Stap 4 van 10

Klop tot alles goed gemengd is en je geen stukjes boter meer ziet.

Stap 5 van 10

Roer de plattekaas erdoor en zeef dan de bloem over het mengsel en meng.

Stap 6 van 10

Meng nu de noten en pompoenpitten onder het deeg, gevolgd door de blauwe bessen.

Stap 7 van 10

Giet het deeg in de bakschaal en plaats in het midden van de oven.

Stap 8 van 10

Bak 35 - 40 minuten in de voorverwarmde oven en laat afkoelen in de bakschaal.

Stap 9 van 10

Je kan deze cake in vierkantjes snijden en verpakken in bakpapier. Zo hoef je op drukke ochtenden geen cake meer te snijden. De pakjes zijn trouwens heel leuk voor kinderen.

Stap 10 van 10

Extra tip: Lekker met een Cécémel!

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Ontbijtvierkantjes met banaan, pitten en noten Ontbijtvierkantjes met banaan, pitten en noten
Recept
Campina

Ontbijtvierkantjes met banaan, pitten en noten

Ontbijt
20 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 180
    g bananen (rijp, in schijfjes)
  • 50
    g amandelmeel
  • 150
    g boter (op kamertemperatuur)
  • 100
    g Luikse stroop
  • 135
    g Campina Volle Plattekaas
  • 30
    g pompoenpitten
  • 80
    g pecannoten
  • 70
    g blauwe bosbessen
In de oven: 35 tot 40 minuten
  1. Verwarm je oven voor op 180 °C.

  2. Beboter een bakschaal van ongeveer 16 x 24 cm en bedek hem met bakpapier.

  3. Pureer de bananen, voeg amandelmeel, boter en Luikse stroop toe.

  4. Klop tot alles goed gemengd is en je geen stukjes boter meer ziet.

  5. Roer de plattekaas erdoor en zeef dan de bloem over het mengsel en meng.

  6. Meng nu de noten en pompoenpitten onder het deeg, gevolgd door de blauwe bessen.

  7. Giet het deeg in de bakschaal en plaats in het midden van de oven.

  8. Bak 35 - 40 minuten in de voorverwarmde oven en laat afkoelen in de bakschaal.

  9. Je kan deze cake in vierkantjes snijden en verpakken in bakpapier. Zo hoef je op drukke ochtenden geen cake meer te snijden. De pakjes zijn trouwens heel leuk voor kinderen.

  10. Extra tip: Lekker met een Cécémel!

Recept
Campina
Pannenkoeken met blauwe besjes

Ontbijt | 25 minuten

Recept
Campina
Gevulde pannenkoek met chocoladedip

Ontbijt | 20 minuten

Recept
Campina
Bananenbrood ‘blondies’

Ontbijt | 50 minuten

Recept
Campina
Pancake ‘sandwich’ gevuld met verse kaas, avocado en een salade

Ontbijt | 30 minuten